Ciutat

Rècord d’usuaris i puntualitat als FGC

Els talls provocats pel soterrament de l’S2 a Can Feu l’estiu passat no obstaculitzen a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya obtenir els seus millors resultats a Sabadell i al conjunt del país

Passatgers en el vagó d’un tren de l’S2 dels Ferrocarrils de la Generalitat, l’estiu passat / ÓSCAR ESPINOSA

Tot i les obres de soterrament a Can Feu l’estiu passat (i els talls que se’n van derivar) Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha tancat el 2018 amb les seves millors xifres a Sabadell: 1.167.036 validacions. Un 53% més que l’any 2016, abans del perllongament de la línia fins a Sabadell Parc del Nord.

Segons dades facilitades per l’empresa, l’estació amb més afluència d’usuaris el 2018 va ser, com en anys anteriors, la de Plaça Major, amb 1,2 milions. Aquesta parada va disminuir lleugerament en el nombre de validacions respecte a l’any passat, ja que fins al 2018 no havien funcionat mai un any sencer les estacions del perllongament, responsables –en gran part– de l’augment d’usuaris de la línia.


En el conjunt de Catalunya, els resultats també han estat de rècord. Segons l’empresa, durant el 2018 es van realitzar 87,20 milions de validacions en totes les seves línies (un 3,4% més que l’any anterior). D’aquestes, la majoria van ser a les línies de l’eix Barcelona-Vallès: 64,10 milions. “Hem estalviat la circulació per carretera de 178.000 vehicles per dia”, explica Ricard Font, president dels FGC.

Publicitat

Pel que fa al servei, l’empresa assegura que la puntualitat de les línies del Vallès va situar-se en el 99,47% –“pràcticament perfecte”, apunta Font–; una centèsima per sobre de la mitja de totes les línies metropolitanes (99,46%). De fet, FGC és la segona companyia amb un percentatge més elevat de puntualitat de l’associació ISBERG, que agrupa les millors companyies ferroviàries del món.

A més, indiquen des dels FGC, l’Índex de Satisfacció del Client es va situar el 2018 en un 77,40% en les línies del Vallès; la xifra més alta dels darrers anys. “Hem d’estar contents que l’any que hem posat més tensió al sistema [per les obres i canvis en el servei el 2018], és l’any que tenim més viatgers i que tenim millor opinió dels usuaris”, diu Font.

Millores en l’horitzó 2030

En els pròxims anys, FGC vol implantar diverses mesures per augmentar la capacitat d’assumir viatgers de la infraestructura. Així, reduirà els temps entre combois i augmentarà el nombre de trens. També s’acabarà el projecte constructiu per allargar l’L8 fins a l’estació de Gràcia, a Barcelona i es farà que el 50% de l’energia utilitzada pels trens sigui solar l’any 2021. Pel que fa a mesures que impliquin directament Sabadell, es preveu la construcció i obertura del pàrquing de Plaça d’Espanya. Pel que fa al pàrquing de Plaça Major, des dels FGC han indicat que esperen la constitució del nou Ajuntament per continuar amb les negociacions.

FGC vol connectar Sabadell i Barcelona amb un tren cada cinc minuts

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top