Ciutat

La Generalitat durà a la Fiscalia els suposats excessos de la discoteca Waka

La Generalitat durà a la Fiscalia les denúncies de diversos usuaris que han estat vetats en l’accés a la discoteca Waka, situada a la Zona Hermètica, a Sant Quirze del Vallès. Així ho ha anunciat el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, després que aquesta setmana ha transcendit un darrer cas.

Concretament, El Homrani assegura que el Govern “estudiarà quines mesures es poden realitzar davant d’aquesta situació i ho posarà en coneixement de la Fiscalia contra delictes d’odi”. El conseller ho ha expressat a través del seu compte a Twitter, on ha assegurat que tenen el “màxim compromís per lluitar contra tota discriminació”.

El darrer cas

El pronunciament del conseller arriba després que l’Erik, un jove de 21 anys, ha denunciat a través de les xarxes socials una nova situació de racisme a la discoteca Waka Sabadell, situada al terme municipal de Sant Quirze del Vallès. Segons la versió del jove, els controladors d’accés a la sala no el van deixar entrar pel fet de ser negre.

“Han passat un munt de persones –sense ofendre– de pell blanca, jo estava entre tots ells, sent de pell negra, i m’han decidit xutar“, explica el noi en un vídeo publicat a la xarxa social Twitter. En opinió del jove, no hi havia cap altra raó que el racisme per no deixar-lo entrar, ja que té l’edat necessària, portava tota la documentació, i anava vestit d’acord amb el que s’esperava al local.

Els fets van tenir lloc el passat dissabte 2 de novembre i, segons l’afectat, no van ser atesos per la policia municipal. “La policia diu que com que no m’han dit que em xuten per ser negre, no faran res”, explicava Erik, “no sé a quina esmena ens hem d’acollir per entrar en una discoteca sense ser discriminats per ser negres“.

No és la primera vegada que la discoteca Waka Sabadell és acusada de racisme. A l’agost d’aquest 2019, dos treballadors de l’empresa Bull Control –responsable dels accessos a la discoteca– van ser denunciats per agredir dos joves. En conversa amb el D.S., un dels nois va assegurar que no els havien deixat entrar per motius racistes i que, quan van intentar entrar a la sala saltant una tanca, els van agredir amb duresa sense provocació prèvia. Diversos testimonis van gravar l’agressió en vídeo, i ho van compartir a les xarxes socials. “Es veu que aquest ‘personal’ no deixa entrar des de fa bastant a gent d’origen llatí, àrab o de pell fosca”, va explicar un dels agredits a Instagram, “admeto que vaig cometre un error però ells no poden tractar a la gent així”. Els Mossos d’Esquadra es van fer càrrec de la investigació.

El Diari de Sabadell s’ha posat en contacte amb Bull Control, que no ha volgut donar la seva versió dels fets. Tampoc ha estat possible posar-se en contacte amb els responsables de la discoteca. Arrel dels fets del passat mes d’agost, l’Ajuntament de Sant Quirze va emetre un comunicat en el qual anunciava canvis en l’oci nocturn de la ciutat, semblants als que va aplicar Sabadell l’any 2011. “Som conscients de quina és la mesura correctora que acabat amb aquest focus de problemes a la Zona Hermètica al terme municipal de Sabadell”, va assegurar llavors l’alcaldessa de Sant Quirze del Vallès, Elisabeth Oliveras, que va indicar que no veia cap altre alternativa que la clausura dels locals per evitar els problemes d’agressions i racisme que s’hi produeixen.

Denuncien agressions per part d’uns treballadors de la discoteca ‘Waka Sabadell’

Comentaris
To Top