Ciutat

Denuncien agressions per part d’uns treballadors de la discoteca ‘Waka Sabadell’

Dos joves van resultar ferits la matinada de dissabte en ser colpejats per diversos controladors d’accés de la discoteca Waka Sabadell, al terme municipal de Sant Quirze, segons mostra un vídeo compartit diumenge a les xarxes socials. Les imatges compten amb prop de 20.000 visualitzacions a Twitter. Les víctimes van presentar una denúncia a la Policia Local de Sant Quirze després dels fets. Els Mossos d’Esquadra de Sabadell han assumit el cas, que estaria tipificat com a delicte de lesions lleus. 

Segons un dels joves un dels guàrdies va donar-li un cop de peu a la boca i el va agredir amb una porra extensible a l’esquena. Un nou vídeo al qual ha tingut accés el D.S. corrobora aquest fet, que es va produir al carrer. Al seu company, tal com es veu al primer vídeo, van colpejar-lo a la cara sense provocació física prèvia, el van llançar a terra, i li van donar una puntada de peu a l’estómac mentre es trobava indefens i de bocaterrosa.

Pel que es veu a les imatges, i tal com va reconèixer un dels afectats, els joves van intentar entrar a la discoteca saltant una tanca després que els fos denegada l’entrada al local. Segons un dels agredits, per motius racistes. “Es veu que aquest ‘personal’ no deixa entrar des de fa bastant a gent d’origen llatí, àrab o de pell oscura”, va explicar el jove a Instagram, “admeto que vaig cometre un error però ells no poden tractar a la gent així”. 

Versions contraposades

Marques provocades per la porra extensible a l’esquena d’un dels afectats / CEDIDA

Segons ha informat el diari digital Crónica Global, l’empresa afirma que els joves estaven venent entrades falses a la porta del local i que la parella d’un d’ells va agredir un controlador amb un cinturó. Asseguren també que els nois són gent “problemàtica” i que no hi ha cap motivació racista en la prohibició a entrar al local.

En conversa telefònica amb el D.S., un dels joves afectats nega que agredís cap controlador, assegura que “l’empresa menteix” i que era la segona vegada que anaven a Waka Sabadell. “Com podem ser clients problemàtics si només hi hem estat un cop i l’última vegada vam entrar sense problemes?”, comenta el jove. També assegura que és fals que estiguessin venent entrades a la porta. “Les entrades només es podien comprar a dins de la discoteca, ni tansols per anticipat a Internet”, explica la parella d’un dels agredits, “és del tot fals que estiguéssim venent entrades”. La noia, Paula, a qui l’empresa acusa d’agredir un controlador amb un cinturó, reconeix que ben entrada la nit es va encarar amb un dels agressors i el va empènyer, però que no va atacar-lo amb cap objecte.”El vaig empentar i em va donar una bufetada a la cara i em va tirar a terra”, explica la Paula al D.S., “una noia que no coneixia em va relaxar perquè sabia que no arribaria a cap lloc fent això”.

L’empresa de seguretat Bull Control, encarregada del control d’accessos a Waka Sabadell, ha suspès de sou i feina un dels tres porters, segons ha informat Crónica Global. La companyia reconeix una intervenció “desproporcionada” dels seus treballadors, però reitera les suposades agressions dels joves als empleats i la venda il·legal d’entrades. “No justifica el que va passar després, però ho posa en context”, diuen des de Bull Control.

Un dels joves, amb qui ha parlat el D.S., nega que agredissin ningú i afirma que va col·laborar amb el personal de seguretat i que el van agredir sense raó. També assegura que el vídeo va ser gravat per un testimoni que sostenia que situacions de violència com aquella ja s’havien donat en el passatEl D.S. s’ha posat en contacte amb la discoteca Waka Sabadell però no ha rebut cap resposta.

Sant Quirze planteja tancar la seva Zona Hermètica després dels incidents a la discoteca Waka

Comentaris
To Top