Publicitat
Diners

Més de mil empleats, afectats per EROs al Vallès

Reunió d'aquest matí al Consell Comarcal / CEDIDA

Un total de 1.171 treballadors del Vallès Occidental es poden veure afectats per un ERO. Ja s’ha confirmat a Montcada TE Connectivity i a General Cable. També s’ha anunciat una deslocalització a Huayi Compressor i Continental de Rubí es troba en una situació d’incertesa. Aquest migdia s’han reunit al Consell Comarcal les alcaldies dels municipis afectats amb representants sindicals, de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya. S’ha remarcat la necessitat de reactivar el Pacte Nacional per la Indústria per afrontar la situació i activar els 1.844 milions d’euros pressupostats per aquest pacte, els quals servirien per endegar diferents accions.

Des de la comarca es planteja com prevenir i reaccionar davant dels EROs, per això s’està estudiant que ho inclogui el nou Pla d’Acció del Pacte per la Reindustrialització del Vallès Occidental pel 2020. D’aquesta manera es podria elaborar un protocol d’actuació davant aquests casos, plantejar accions directes amb les persones afectades per tal de permetre el seu reciclatge o recol·locació i accions a nivell de normativa municipal, com bonificacions de l’IBI o, entre d’altres accions, convocatòries de subvencions per a la contractació.

Publicitat
Comentaris
To Top