Diners

La plantilla de Huayi planteja la mínima afectació per l'ERO a Sant Quirze

Seu de Huayi Compressors, a Sant Quirze / GOOGLE MAPS

La plantilla de la companyia xinesa Huayi Compressor, que va absorbir l’antiga Unitat Hermètica, planteja que l'ERO anunciat a la planta de Sant Quirze del Vallès tingui la menor afectació. La firma preveu fer fora 164 dels 350 treballadors, un 45% dels empleats de la planta, l’única que té a l’Estat, decisió que va anunciar als seus treballadors dimecres.

La decisió respon a causes econòmiques, donat que la fàbrica fa anys que arrossega pèrdues i no pot competir amb la caiguda del preu de venda del sector. "La majoria de la producció de compressors van a paísos com la Xina o a Brasil, i conseqüentment es redueixen els preus de venda dels compressors de 5 o 6 euros per unitat", assegura José María Martínez, president del comitè d'empresa i delegat de CCOO a la planta vallesana.

En aquest sentit, reconeix les pèrdues que assenyala la direcció, una situació que ja va dur l'empresa a registrar un ERO temporal de 40 dies l’any passat que va afectar 180 treballadors. L'actual propietat va adquirir la fàbrica el 2013 després que l’anterior propietària, Appliances Components Companies, declarés un concurs de creditors.

"Aquesta situació duu la matriu a mantenir un equilibri financer, però en entrar en pèrdues s'ha d'anar recapitalitzant, i si no es reestructura l'empresa correm el perill que no sigui viable i acabi tancant", adverteix Martínez. És per aquest motiu que l'objectiu que plantegen és mantenir el màxim nombre de llocs de treball.

"Volem que es valorin prejubilacions i baixes voluntàries amb indemnitzacions raonables", afegeix. El proper dimarts, 26 de novembre, direcció i sindicats es reuniran per abordar la situació, després que aquest dijous es registrés l'ERO al Departament de Treball. En cas que les reunions no siguin fructíferes, obren la porta a estudiar possibles mobilitzacions.

Cada any, Huayi Compressor Barcelona fabrica 1,5 milions de compressors hermètics de refrigeració. Aquest tipus de productes estan destinats al comerç i l’hostaleria.

Huayi Compressor planteja un ERO de 164 treballadors de la planta de Sant Quirze del Vallès

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top