Diners

La direcció i el comitè d’empresa de TE Connectivity arriben a un principi d’acord sobre l’ERO

Els treballadors de TE Connectivity, a les portes de la fàbrica de Montcada el 3 d'octubre / ACN

Segons ha informat CCOO, la direcció i el comitè d’empresa de TE Connectivity han arribat a un principi d’acord sobre l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) que afectava 104 persones de la seva plana de Montcada i Reixac. Finalment, la xifra de persones afectades per l’expedient serà de 94, segons ha informat el sindicat.

El principi d’acord ha estat ratificat per la majoria dels treballadors i les treballadores per una àmplia majoria. En total, l’assemblea celebrada ahir va aplegar el 82,35% dels treballadors i la proposta va tirar endavant amb un 81,14% de vots a favor.

La direcció i el comitè d’empresa han establert com a prioritari que hi hagi criteri de voluntarietat per acollir-se a l’expedient. Així mateix, les baixes es faran de manera gradual a partir del 25 de novembre d’enguany i fins al 31 de desembre del 2020.

Segons explica CCOO en un comunicat, per a aquells treballadors menors de 57 anys a data de 30 de setembre del 2020, s’ha arribat a un acord d’indemnització bruta de 45 dies per any treballat, amb un màxim de 30 mensualitats. També es garantirà una indemnització mínima de 5.000 euros. En el cas dels treballadors de més de 63 anys, la indemnització serà de 20 dies per any treballat, amb un màxim de 12 mensualitats.

Prejubilacions

També s’ha arribat a un principi d’acord per posar en marxa un pla de prejubilacions. El col·lectiu de treballadors i treballadores que tinguin entre 57 i 62 anys a data del 30 de setembre del 2020 podran acollir-s’hi. L’empresa farà un conveni amb la Seguretat Social per complementar les prestacions d’atur fins al 80% del salari pensionable, per a les persones d’entre 57 i 58 anys; fins al 85% per a les persones de 59 i 60 anys i, fins al 90% per al col·lectiu de 61 i 62 anys.

Viabilitat durant 3 anys

L’acord també ha plantejat un pla de viabilitat per als pròxims 3 anys a la planta de Montcada i Reixac. L’empresa assumirà un seguit de compromisos per garantir l’ocupació efectiva de la plantilla que no ha resultat afectada per l’expedient.

D’aquesta forma, la direcció s’ha compromès a construir 7 matrius al centre del municipi vallesà durant el 2020. El grup TE haurà de realitzar una inversió en maquinària per un import aproximat de 350.000 euros i, a més, haurà de mantenir les hores actuals i un total de 15.000 hores de producció addicional.

Comentaris
To Top