Publicitat
Ciutat

Primeres reunions bilaterals per al futur de l’aeroport de Sabadell

Trobada entre l’Ajuntament i la direcció de l’aeroport per engegar projectes econòmics, formatius, culturals i d’investigació

Vista aèria de l'aeroport de Sabadell / VICTÒRIA ROVIRA

L’Ajuntament de Sabadell i l’Aeroport han començat a treballar en els projectes de col·laboració que van anunciar-se amb l’arribada del nou govern municipal i del nou director de la infraestructura, Jose Andrés Domínguez, que va prendre possessió del càrrec el passat 20 de setembre. Les converses bilaterals entre el consistori i l’aeroport es desenvoluparan en quatre eixos o àrees de treball: impuls a la formació ocupacional i professional, projectes d’investigació i transferència tecnològica, desenvolupament econòmic, i divulgació sociocultural.

En l’àmbit educatiu, l’objectiu és que l’Aeroport de Sabadell “esdevingui un centre de formació de referència” en el sector aeronàutic, segons fonts municipals. Tres de cada quatre vols a l’Aeroport de Sabadell ja estan relacionats amb la formació de pilots. La idea és ampliar l’oferta formativa “en l’àmbit de la mecànica, o fent màsters aeronàutics i cursos especialitzats”, explicava a l’octubre Jose Andrés Domínguez.

L’eix d’investigació vol aprofitar que Sabadell està situat “enmig d’un teixit industrial i de coneixement universitari important”, diuen des de l’Ajuntament. Unes condicions que es consideren “òptimes” per potenciar aquesta vessant. En aquest sentit, el president de PIMEC Vallès Occidental, Josep Maria Catalán, plantejava al desembre del 2018 que la infraestructura es convertís en un “enclavament logístic que potenciï l’entrada i sortida de mercaderies des del Vallès cap a qualsevol punt de l’Estat o a escala internacional”.

4 propostes de futur de l’Aeroport de Sabadell

Pel que fa al desenvolupament econòmic, consistori i aeroport han començat a treballar amb el món universitari per “potenciar projectes d’emprenedoria aeronàutica”, “obrir noves oportunitats de negoci” i “possibilitar la creació de llocs de treball”. L’aeroport genera actualment més de 550 llocs de treball entre les més de 40 empreses i autònoms que hi tenen activitat. A més d’incloure diferents activitats en l’àmbit de la formació de pilots, també genera llocs de feina en l’àmbit aeroportuari, de lleure o de seguretat i protecció civil.

Finalment, en l’àmbit cultural, l’objectiu és potenciar les jornades de portes obertes i les visites d’escoles, i també donar suport al desenvolupament del Museu Aeronàutic de Catalunya, impulsat per la Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya. El complex museístic, inaugurat en proves durant la Festa Major d’aquest 2019, està situat en un hangar del nord de l’aeroport i acull nou avions històrics capacitats per volar i desenes més d’estàtics.

El primer tinent d’alcaldessa, Pol Gibert, que ha participat a la reunió, ha destacat que aquesta “ha de ser la primera de les nombroses que tindrem en els propers mesos i que acabaran de definir els projectes que podrem desenvolupar en comí. Tenim molts fronts oberts i molt engrescadors que permetran fer de l’Aeroport un dels motors d’impuls socioeconòmic de la ciutat“. La pròxima trobada està programada per a finals de febrer del 2020.

Des d’Aena han indicat que la reunió entre l’Aeroport de Sabadell i l’Ajuntament “és un pas més en la col·laboració activa que mantenen ambdues parts amb l’objectiu comú de potenciar les activitats formatives i empresarials a l’aeroport per convertir-lo en un centre de qualitat i de referència al sector“. Han valorat “molt positivament” l’interès del consistori per “per treballar conjuntament per garantir la viabilitat que poden tenir aquells projectes que permetin avançar a l’aeroport i al seu entorn“.

Publicitat
Comentaris
To Top