CARLES FITÉ

L’ascens del Sabadell. Per què no?

[Per Carles Fité, periodista]

El 7 de març, el Sabadell va jugar el seu últim partit d’aquesta temporada. Tancava una mala ratxa de 2 punts de 9 amb una derrota contra l’Espanyol B. Això va significar perdre el lideratge, una anècdota en aquell moment que s’ha convertit en transcendental a causa de les circumstàncies de la pandèmia i tot el que ha acabat succeint. S’ha donat per acabada la temporada regular i l’equip entrenat per Antonio Hidalgo ha acabat tercer. Això ja és un fet. Impressionant, admirable, increïble. Hidalgo va agafar l’equip enfonsat en la misèria i el va salvar amb un final de temporada inoblidable i aquest any ha col·locat l’equip en play-off. Ho hauríem firmat absolutament tots el passat mes d’agost. Per tant, passi el que passi, la temporada 2019-2020, a part de ser històrica perquè només s’hauran jugat 28 jornades, és un èxit. I això que hi ha hagut un munt d’entrebancs de lesions, baixes, sancions, imprevistos. Però s’ha tirat endavant i s’ha aconseguit el primer objectiu: el play-off.

I aquí ve quan obrim un debat que de moment no té resposta: es jugarà el play-off? Vagi per endavant que jo soc dels optimistes. En aquest grup de Telegram on discutim i debatem del Sabadell gairebé cada dia, del que ja us he parlat altres vegades, gairebé m’estic quedant sol a defensar que es jugarà el play-off des del primer dia. Al principi eren contundents en veure-ho tot negatiu, però certament sembla que cada vegada estem més a prop. I quan comenci a rodar la pilota de la Primera Divisió, encara ho veurem millor. I això sembla que serà ben aviat. El següent pas serà el sorteig. Previst per al 8 de juny. I com que no som campions de grup, ens tocarà anar pel camí més lent. Tres eliminatòries a partit únic fins a assolir l’ascens. Difícil? Sí. Impossible? No. Improbable? Per mi tampoc. Sobretot perquè com que es juga en una seu neutral i a partit únic, entren en joc molts més factors que no pas els merament esportius. I tampoc sabem l’estat de forma en què tornaran els equips després d’aquesta aturada. El Sabadell recuperarà tots els seus efectius, ja que quan es va parar la Lliga tenia la plantilla molt tocada.

Però és obvi que hi haurà un element mental importantíssim. Perquè jugaràs a una cosa que no hi has jugat mai. No només és el fet de fer un play-off a partit únic en seu neutral, sinó que a més serà a porta tancada. Aquí ha d’agafar pes tot l’apartat psicològic i si una cosa sabem d’Antonio Hidalgo i del seu cos tècnic és el poder que té en aquest aspecte. Va arribar la temporada passada a un equip absolutament mort i el va ressuscitar. Va imposar un nou sistema i se’l van creure. És el moment dels lideratges. A la banqueta no en tinc cap dubte amb el tàndem Hidalgo-Juvenal, però al camp tampoc. Jugadors com Mackay, Angel o el mateix Lanza sabran liderar i aportar la seva experiència i mentalitat guanyadora.

Però clar, tot això, sempre que es jugui el play-off. La pressió dels clubs campions perquè no es disputi i pujar directament és molt forta però sembla que la Federació està ferma en aquest aspecte. Hem d’esperar que no hi hagi cap rebrot del virus. I que la represa de la Lliga professional vagi perfecte per demostrar que el futbol pot tornar sense problemes. Si tot això és favorable només quedarà una sola incògnita: com seguirem els aficionats al Sabadell els partits decisius de play-off? Si no ens podem ajuntar amb grans aglomeracions no podrem ni fer una pantalla gegant. Tampoc podrem desplaçar-nos perquè serà a porta tancada. Això sens dubte serà el més estrany de tot: viure l’emoció del play-off des de la fredor i la distància. Però si acaba en ascens, serà un mal menor.

Comentaris
To Top