ARNAU BONADA

L’ascens com a oportunitat de ciutat

[Per Arnau Bonada, economista i president de la Xarxa Onion]

Davant el pervers dilema de salvar vides o preservar l’economia, sembla cada dia més clar que, en aquest país, aconseguirem fracassar en ambdós fronts. Un assoliment digne d’estudi. Sort que, almenys, en l’àmbit local, hem tingut la immensa alegria de l’ascens del C.E. Sabadell a la Segona Divisió A.

A casa, hem seguit els play-off amb una gran passió. Els meus fills, que cada any demanaven a l’estiu la nova samarreta del Barça, enguany volen la verda i groga del Sabadell. I al grup de Whatsapp de la Xarxa Onion, s’ha comentat i patit en directe cada partit.

Em sumo als merescudíssims elogis dirigits a directiva, cos tècnic i jugadors. Han fet -i molt bé- la seva feina. Ara ens toca a la resta. Com bé apuntava aquest diari dimarts, el repte és convertir l’èxit individual d’un club esportiu en una oportunitat col·lectiva de creixement per a tota la ciutat.

El potencial que ofereix la presència d’un club professional a Sabadell és enorme. En àmbits com el turisme i l’oci, per exemple, amb la possibilitat de packs combinats que incloguin entrades pels partits. En l’àmbit tecnològic i la innovació, amb les sinergies que poden establir-se amb les empreses del territori. La salut aplicada a l’esport i al rendiment també és un vector de creixement interessant; establint aliances amb la universitat i els centres de recerca locals. En formació, en esdeveniments… Segueixo?

El propi estadi i el seu perímetre és una oportunitat en si mateixa. L’estiu passat vaig tenir l’ocasió de visitar equipaments de beisbol i bàsquet a ciutats mitjanes nord-americanes com Detroit, Cleveland o Milwaukee i l’activitat econòmica que s’hi genera al voltant és espectacular. El màrqueting experiencial va més enllà del què succeeix al terreny de joc.

Per tot plegat, potser ara sigui el moment d’accelerar el projecte del clúster de la salut, l’esport i la innovació. Seria el vehicle idoni per detectar i desenvolupar aquestes oportunitats creuades. Em consta que el propi C.E. Sabadell té la ferma voluntat d’obrir-se a la ciutat i participar en projectes compartits. De talent directiu, ja han demostrat que els en sobra. Aprofitem-lo.

I quan la Covid ens ho permeti, omplim el camp a cada partit. Que el rival tremoli en trepitjar la gespa. Perquè ara, a Sabadell, hem aprés que els somnis són possibles.

Comentaris
To Top