Ciutat

Bars i restaurants, tancats fins a finals de mes

La mesura preveu frenar l’expansió del coronavirus

Els locals quedaran tancats fins al novembre / VICTÒRIA ROVIRA

El Govern de la Generalitat anunciarà aquest dimecres, i com a mesura contundent per frenar l’expansió del coronavirus, el tancament de bars i restaurants fins a finals del mes d’octubre. Es tracta d’una decisió que s’informarà dimecres al migdia, i que ha avançat El Periódico de Catalunya.

Es tracta d’una mesura que endureix les que estava previst que entressin en vigor aquest mateix dimecres a 15 localitats del Vallès Occidental, entre elles Sabadell. Entre les accions previstes hi havia la limitació d’aforaments al 50% a bars, restaurants, gimnasos, equipaments esportius, activitats recreatives i lúdiques, i del 70% en cinemes i teatres.

Ara, però, el Govern ultima noves restriccions que implicaran més limitacions. L’executiu posarà la mesura sobre la taula amb l’objectiu que l’aprovi el Procicat, tot i que fonts del Govern han explicat que encara no està del tot tancada a l’espera d’una reunió amb el sector que també s’ha de celebrar demà.

En aquest sentit, fonts del Gremi de Restauració en l’àmbit català han afirmat desconèixer la proposta. La mesura se suma a la que ha transcendit avui per ajornar les competicions esportives durant quinze dies, o com la que s’ha acordat amb els claustres universitaris d’impartir classes telemàtiques fins a finals d’octubre.

La mesura que proposarà demà l’executiu català al Procicat arriba després de diversos anuncis de mesures extraordinàries per intentar frenar l’avenç dels contagis de Covid-19 a Catalunya, que en els darrers dies ha augmentat de forma destacable.

A mitja tarda, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (Ufec) anunciava l’aturada de les competicions esportives d’àmbit català federades, escolars o privades els dos pròxims caps de setmana, per bé que sí que es podran continuar fent els entrenaments aplicant mesures de seguretat. La Ufec explica que el Procicat confirmarà aquest dimecres la mesura dins les restriccions “severes” que prepara el Govern per intentar frenar la pandèmia.

Prèviament, el Govern i les universitats han pactat que a partir de dijous les classes s’impartiran de forma telemàtica, una altra mesura per reduir l’activitat social i intentar controlar la segona onada de la pandèmia que afecta el territori des del març passat.

Comentaris
To Top