Ciutat

FOTOS: El Taulí reobre el Frontal Gran Via per l’augment de casos Covid

El Taulí va obrir aquest dimarts la primera planta de l’edifici Frontal Gran Via per ingressar pacients crítics amb coronavirus, en continu augment des de fa un mes. En un primer moment són 11 llits d’UCI, amb la previsió que se’n puguin arribar a ocupar 40 en total d’aquestes característiques.

Actualment, al Taulí hi ha 150 persones ingressades per Covid-19, de les quals 116 a planta i 34 a l’UCI o Semicrítics. En l’últim mes s’ha doblat el nombre de pacients hospitalitzats per aquesta malaltia, amb un augment especialment important a les cures intensives, en passar de 4 a 34 persones.

La directora d’aquest servei, Ana Ochagavía, preveu que el pic de la segona onada pel que fa a pacients crítics es produeixi “entre el 8 i el 10 de novembre”, motiu pel qual l’hospital necessita disposar de tots els llits disponibles per fer-hi front.

Tot i que en l’àmbit de ciutat les dades de la pandèmia hagin millorat, amb xifres com la velocitat de transmissió (Rt), a 0,97 punts, aquesta millora encara trigarà una o dues setmanes a traduir-se als hospitals. Els experts ho atribueixen al fet que els casos greus triguen uns dies més a produir-se i a aquest temps cal sumar-hi el d’hospitalització.

/ ROGER SALES (CEDIDA)

/ ROGER SALES (CEDIDA)

/ ROGER SALES (CEDIDA)

/ ROGER SALES (CEDIDA)

/ ROGER SALES (CEDIDA)

/ ROGER SALES (CEDIDA)

/ ROGER SALES (CEDIDA)

El Taulí ja va haver de recórrer provisionalment al Frontal Gran Via el passat mes d’abril, en la primera onada de la pandèmia. Va ser el primer cop que s’utilitzava aquest edifici, pensat per ampliar l’àrea d’Urgències amb 80 llits, però que la situació de la pandèmia va obligar a posar al servei d’aquests pacients.

A hores d’ara l’edifici no està acabat, però entre l’abril i ara s’ha seguit treballant per adequar-lo i la corporació sanitària garanteix que compta amb tots els requisits sanitaris i s’ha millorat el confort dels usuaris, per exemple, amb separadors entre pacients.

L’edifici compta amb dues plantes, i des de la setmana passada a la segona hi ha 20 llits destinats a pacients de curta estada quirúrgica -no-covid, per tant- i s’han ubicat a continuació de l’espai habilitat per a la Unitat de Curta Estada d’Urgències, que ha deixat la seva ubicació habitual perquè s’està remodelant per millorar l’espai de l’atenció urgent.

FOTOS: A l’ull de l’huracà de la Covid-19

Comentaris
To Top