JULI FERNÀNDEZ

Fem gran el Taulí

[Per Juli Fernàndez, exalcalde i delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona]

El vicepresident Aragonès i la consellera Vergés s’apropaven dijous a la Corporació Sanitària Parc Taulí per anunciar una notícia boníssima, excel·lent, rellevant. Una decisió del govern de gran impacte en el benestar dels veïns de Sabadell, molt esperada i molt treballada. Una aposta inequívoca pel benestar a la ciutat, per la seva sanitat pública i pel seu hospital. Una inversió que el fa més gran, més modern i més referent que mai al Vallès i al Principat, i que arriba quan la salut i la vida són més prioritàries que mai. Una injecció de 40 milions de la Generalitat permetrà posar el Taulí al dia i ampliar-lo un 20%. Gràcies als qui hi heu treballat al govern i a Salut, i gràcies, Pere i Alba, pel compromís i la sensibilitat que ho han fet possible.

Això es traduirà en un nou edifici polivalent de tres plantes amb 105 llits que estarà llest la tardor que ve, d’una banda. I, d’altra banda, en una reorientació de l’edifici Frontal Gran Via: la primera planta passarà de 17 a 48 llits de crítics; la segona, de 10 a 16 quiròfans. L’actual Frontal Gran Via ja és una realitat –recordem-ho– gràcies al Pacte de Salut, un acord entre la Generalitat, l’Ajuntament de Sabadell i el Taulí impulsat pel Govern de Transformació 2015-2019 de Sabadell, del qual formàvem part i que vaig tenir l’honor d’encapçalar. Un acord que ara dona un nou fruit. Un acord que el ple de l’Ajuntament va aprovar el 2016 amb l’únic i sonor vot en contra (efectivament: un “no”) del PSC, i amb l’abstenció de CiU i de Ciutadans. És bo recordar i tenir memòria.

Els que s’hi van oposar van votar “no” a l’acord que va fer possible l’ampliació d’Urgències i el CAP Can Llong, i gràcies al qual la Generalitat va destinar a les dues obres i al Pla Director d’Espais del Taulí 12,5 milions. Com a contrapartida, el consistori, copropietari de la corporació sanitària, va fer una aportació patrimonial de quatre milions a les noves Urgències. Us imagineu haver de lluitar tots aquests mesos contra la Covid-19 sense les dues noves plantes de l’edifici Frontal Gran Via? Estem orgullosos d’haver fet possible aquell pacte i del nou benefici que Sabadell en treu.

El benestar, la salut i la vida dels sabadellencs són la prioritat d’Esquerra Republicana, i així ho demostren els fets quan governem, tant a Sabadell com al país. Estem al servei de la gent. Les seves necessitats són la nostra prioritat total i absoluta quan tenim responsabilitats de govern. Personalment, si m’ho permeteu, m’estimo la gent que treballa al Taulí, el formidable equip humà del nostre hospital, i m’estimo la gent que hi rep atenció (els sabadellencs, els vallesans), i intento fer sempre tot el que és possible per millorar-lo. Ho vaig fer quan feia d’alcalde –vam aconseguir començar a revertir-ne la situació–, ho faig ara i ho faré sempre.

I ho haig de dir clar i català: els 40 milions d’euros que posaran al dia al Taulí i que el faran més gran, més modern i més referent que mai, aquesta injecció de recursos sense precedents, la fan el govern de la Generalitat amb un vicepresident republicà i un Departament de Salut amb una consellera republicana; un departament el pressupost del qual, amb Esquerra al capdavant, no ha parat de créixer: ha sumat, del 2014 ençà, un increment de 1.500 milions. Escoltant sempre tothom, amb la salut i la vida de la gent per davant de tot, el govern pren la decisió i la comunica a l’Ajuntament de Sabadell. Perquè, per a nosaltres, la gent i el seu benestar és sempre el més important. Fer que les coses passin per fer la vida de la gent una mica millor!

Comentaris
To Top