Publicitat
Ciutat

Damià Calvet: "L'Eix Macià va ser una història d'èxit. Ara ho ha de ser la Gran Via"

Posar l'accent sobre la Gran Via per transformar Sabadell. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha defensat avui en una visita a la Cambra de Sabadell la importància de reformular aquest eix a Sabadell: "L'Eix Macià va ser una història d'èxit. Això ho hem de prorrogar a altres projectes, com la Gran Via". No sense un matís previ: el conseller s'ha referit a la necessitat de fer realitat la B-40 –la polèmica connexió amb Castellar del Vallès– per poder efectuar la remodelació. "Defenso completament aquesta connexió, que es desenvolupi en tota la seva extensió", diu.

La cap de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró, ha assegurat que preveu quinze projectes concrets per transformar aquest eix i impulsar un desenvolupament sostenible i econòmic. Segons la també candidata al Parlament de Catalunya, es concretaria durant el proper mandat en deu projectes pels laterals de la Gran Via, tres estudis per l'eix central i obrir la ciutat al riu Ripoll. De fet, l'Ajuntament de Sabadell preveu destinar 3,6 milions d'euros a reconvertir l'entorn de la Gran Via. Aquest projecte afectaria dotze barris de la ciutat i centres d'innovació com el campus de la UAB, l'Hospital Taulí, l'ESDI, l'edifici de l'Artèxtil i l'aeroport de Sabadell. "És una oportunitat per allotjar a empreses vinculades a la investigació i el desenvolupament", ha destacat la regidora de Junts.

Com ja publicava el D.S. al setembre del 2020, la millora d'aquest entorn passa per la reurbanització de vies i voreres, per dotar de més espai i zona d'estada als veïns de l'entorn. Els passos de vianants soterrats que hi ha al llarg de la carretera també són objecte d'actuació. "Els vianants han de passar per sobre, s'han de convertir en protagonistes", ha defensat Ciuró. Calvet anuncia que cal caminar cap a l'economia circular i la mobilitat sostenible.

D'altra banda, el conseller ha apostat pel diàleg entre Generalitat i govern espanyol per impulsar les infraestructures clau pel territori. Així i tot, assegura que el model de l'autogovern "ja no dona per més". "No disposem d'eines ni econòmiques, financeres ni legislatives", ha destacat. De fet, destaca que es plantegen reptes tecnològics i ambientals que "cal afrontar amb noves eines". I, per Calvet, aquesta eina és l'Estat propi.

Sobre la Llei de Cambres

El president de Cambra Sabadell, Ramon Alberich, ha aprofitat la visita del conseller per demanar-li que Catalunya plantegi quin model de Cambres vol tenir. "Catalunya ha de fer reflexió sobre si vol o no tenir càmeres. I s'ha de transmetre amb una llei", ha demanat. Alberich també ha posat sobre la taula un "dèficit de conectivitat i infraestructures" a Sabadell, que ha provocat "que s'hagi perdut la força de la capitalitat".

Lourdes Ciuró (Junts per Sabadell): “Treballem per als ‘indepes’ i per als que no ho són”

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top