Ciutat

La síndica preveu un increment de la pobresa a Sabadell per la Covid-19

La síndica municipal de greuges, Eva Abellan, ha alertat que l’any vinent s’incrementarà la pobresa a la ciutat a causa de la Covid-19. Ho ha exposat avui a la conferència L’estat de la ciutat arran de la Covid-19, organitzada per la Secció de Persones i Comunitat de la Fundació Bosch i Cardellach.

Els indicadors ja estan mostrant aquesta tendència: creixen un 42% els usuaris del Rebost Solidari, amb 2.700 famílies ateses segons les últimes dades i 5.353 targetes moneder (en substitució a les beques menjador). També l’ocupació n’és un indicador, amb un increment del 19,42% interanual de l’atur a Sabadell, amb 15.356 persones aturades el gener del 2021.

Abellan ha insistit en la necessitat d’articular una resposta habitacional per a les persones sense llar o vulnerables: “Actualment només hi ha un habitatge disponible per a emergències econòmiques o socials. Cal donar-hi resposta”, demana Abellan. Tot i això, ha reconegut la feina de l’Ajuntament durant l’Operació Fred, que ha habilitat un espai d’acollida temporal al Molí de Sant Oleguer.

La vulnerabilitat causada per la Covid s’estén més enllà de les butxaques dels sabadellencs. La síndica també alerta un risc en les violències masclistes: el SIAD va atendre un 21% de casos més respecte al 2019. Amb tot, la defensora del poble assegura que la Covid obrirà la porta a nous col·lectius vulnerables i agreujarà la situació dels col·lectius ja afectats.  

L’onada de fred revifa el debat del sensellarisme

Comentaris
To Top