Publicitat
EDITORIAL

Salvar el talent artístic

El Teatre del Sol fa dues setmanes que està tancat pels problemes de seguretat i deficiències a la seva estructura. Si el món de la cultura i les arts no havia patit prou aquest últim any de restriccions i penúria –artística i econòmica–, el tancament forçat de l’equipament ha suposat una nova estocada a l’Associació Grup de Teatre Independent Teatre del Sol, que fa dècades que apropa l’espectacle teatral amateur a la societat sabadellenca.

La setmana passada, l’Ajuntament va entregar un informe detallat sobre els desperfectes, que dona pes a la decisió de clausurar el teatre de forma temporal. En els pròxims dies s’ha de produir una reunió important entre ambdues parts per resoldre la situació. La voluntat de diàleg del Govern sabadellenc, que també ha posat a disposició algunes sales de l’Estruch i altres espais d’exposició, és un bon principi per donar-hi una resposta.

Ara bé, queden molts altres esculls per resoldre: un cop sabut l’abast dels desperfectes, cal posar el focus en la rehabilitació de l’equipament. També calcular-ne el cost, i saber com i a través de quina fórmula es finançarà. L’associació de teatre té la voluntat de seguir amb la seva activitat i vol reprendre-la el setembre. Correspon ara a l’Ajuntament i a l’entitat trobar la via adequada –realista i solvent– per poder salvar el Teatre del Sol, una part fonamental del talent artístic sabadellenc.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top