Ciutat

Els veïns, preocupats amb l’augment dels actes incívics a la ciutat

En les darreres setmanes a Sabadell han tingut lloc diversos actes vandàlics que han afectat el patrimoni de la ciutat. D’entrada, fa uns dies, es van robar les peces de bronze de l’estàtua de Pep Ventura a la Creu Alta. A més, uns desconeguts també van destruir rajoles modernistes de la Casa Casajoana i van endur-se la placa dedicada a mossèn Camil Geis del carrer de Gràcia. Fa un mes aproximadament també va tenir lloc un robatori a l’Artèxtil, un dels símbols patrimonials més importants de la ciutat.

Josep: “Amb  vigilància no n’hi ha prou”

El Josep, veí de Sabadell, opina que cal augmentar l’educació a les escoles per evitar més actes vandàlics en un futur: “És una vergonya la situació actual. Només amb augmentar la vigilància no n’hi ha prou”, afirma.

Marta: “El patrimoni de la ciutat s’ha de protegir”

Per la seva banda, la Marta creu que la policia ha d’augmentar la vigilància durant les nits. “Els vàndals aprofiten que els agents estan pendents del toc de queda per robar a diferents punts de la ciutat”, assegura convençuda. Fins i tot, ella creu que posar càmeres en alguns carrers seria una bona opció.

“El patrimoni de la ciutat s’ha de protegir. No pot ser que cada setmana ens assabentem d’un nou robatori”, assevera. Així mateix, la Marta no és partidària de multes als culpables dels actes incívics, sinó que prefereix que facin treballs socials.

Mònica i Jordi: “Els actes vandàlics seguiran creixent si no s’hi fa res”

D’altra banda, la Mònica i el Jordi consideren que l’incivisme està empitjorant molt a Sabadell. “Cada cop hi ha més actes vandàlics i seguiran creixent si no s’hi fa res. Fa la sensació que la ciutat està abandonada”, opina el Jordi. En la mateixa línia, la Mònica pensa que és una tendència que s’ha agreujat i que l’única manera d’aturar-ho és amb educació a les escoles. “Cal fer veure als joves que s’ha de respectar el patrimoni d’una ciutat. Es pot posar més policia, però en realitat servirà per a poca cosa”, diu.

D’altra banda, el Jordi creu que l’augment dels actes incívics a Sabadell fa que la visió de la ciutat des de fora sigui “cada cop més dolenta”. “Està perdent molts punts. Hi ha moltes pintades i brutícia. La ciutat va cap avall si no es protegeix el patrimoni”, finalitza.

Comentaris
To Top