Publicitat
Ciutat

La Síndica assenyala una manca de protectores d'animals a Sabadell

/ LLUÍS FRANCO

La Síndica de Greuges de Sabadell, Eva Abellan, ha detectat una insuficiència d’espais per reubicar els animals, especialment gats, i de protocols d’actuació que coordinin els diferents serveis de l’Ajuntament. És la conclusió d'Abellan després d'investigar la situació d’un habitatge amb acumulació de gats.

L’Ajuntament ha buscat santuaris o refugis que acceptin a tots o alguns dels animals, "però encara no s’ha arribat a un acord amb cap entitat", destaca la Síndica. Paral·lelament, Sabadell treballa en la construcció d’una residència de gats en un espai municipal, avança Abellan. A banda, la Lliga Protectora d'Animals està al límit de la seva capacitat i no pot acollir una trentena de gats més.

En una resolució de la Síndica on indica que "hi ha un greuge cap a la ciutadania" que ha interposat la queixa, Eva Abella recomana a l’Ajuntament la reubicació "urgent" dels animals i la neteja de l’immoble per garantir la salut i la salubritat de la persona acumuladora i del veïnat. També aconsella que s’abordi la manca de protectores municipals i s’estableixi un protocol de coordinació d’equips multidisciplinaris.

El teu defensor: “Hi ha 30 gats vivint en un pis”

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top