Publicitat
Ciutat

Cop policial contra els robatoris amb encastaments

Mossos d’Esquadra han detingut 11 persones d’una banda, acusada de participar en 28 assalts

Encastament contra l'empresa de tecnologia Astepimer / D.S

Sabadell és una de les ciutats que més ha patit robatoris amb encastaments en els darrers dos anys. La Divisió d’Investigació Criminal de Mossos d’Esquadra tenia la lupa posada sobre una banda que es dedica aquesta mena de delictes. Dimarts una operació amb vuit entrades a domicilis a Barcelona i a Badalona va permetre detenir 11 persones presumptament implicades en una banda que s’hi dedicava.

La policia atribueix fins a 28 robatoris amb encastaments a la banda criminal. El seu objectiu eren empreses del sector d’audiovisuals i informàtica. La investigació continua oberta i sota secret d’actuacions. És per això que encara no es pot relacionar directament els detinguts en assalts a empreses de Sabadell.

El darrer encastament que va patir Sabadell va ser frustrat per les mesures de seguretat de la companyia assaltada. Un grup format per 14 persones va intentar saquejar l’empresa de tecnologia Astepimer, situada a Zona Hermètica. El cotxe que la banda va estrellar contra la porta de la nau industrial va quedar bloquejat i els lladres van trobar amb una porta de seguretat infranquejable.

Ho van gravar les càmeres de seguretat a què va tenir accés el Diari de Sabadell, que també mostren com uns minuts abans la banda criminal s’equivoca d’objectiu i encasta un cotxe contra una altra nau industrial del mateix carrer.

L’octubre de 2021 Astepimer ja va ser objecte d’un robatori amb encastament. La Policia Municipal de Sabadell va rebre un avís que s’havia produït una entrada a la companyia i van encerclar la nau industrial. Els lladres, però, van poder escapar, tot i ser perseguits. El robatori va costar 400.000 euros a Astepimer, segons els seus propietaris.

Només 48 hores després de ser inaugurada, la botiga MediaMarkt de Sabadell també va patir un encastament, el novembre de 2021. El modus operandi va ser el mateix: un vehicle xoca contra la porta del local i, mentre un grup de lladres accedeixen a l’interior per endur-se’n productes, un cotxe amb un motor potent espera per a la fugida.

La botiga Intecat, al Centre de Sabadell i dedicada també a la tecnologia, va ser robada mitjançant un encastament, l’octubre de 2021. Un agent de Policia Municipal ubicat a davant de l’Ajuntament de Sabadell, però, va sentir el soroll ocasionat pel xoc del cotxe i amb la seva presència va impedir el robatori.

I no només empreses de tecnologia. Botigues situades al Centre de Sabadell, com la Joieria Grau o la perfumeria Júlia, també han estat saquejades per aquest modus operandi.

Les notícies de Sabadell al teu Whatsapp

Publicitat
Comentaris
To Top