EDITORIAL

Dinàmica positiva

El sector de la construcció és un dels pilars de l’economia sabadellenca, com ho és la indústria i una àmplia oferta de serveis. Genera 300 milions d’euros anualment a la ciutat, un 7% del Valor Afegit Brut (VAB), segons les últimes dades disponibles de l’Idescat. En aquest sentit, a la llum de les dades, veiem que el sector contribueix a diversificar i complementar una economia productiva capitalitzada pels serveis (83% del VAB).

Un 14,8% dels habitatges de Sabadell d’avui es van construir entre els anys 2000 i 2008, segons les dades del cadastre. Els habitatges més recents (2009-2020), posteriors al crisi immobiliària, representen el 3,5%. Aquesta comparativa ens dona una dimensió de la frenada brusca que va patir el mercat i fins a quin punt calia reprendre l’activitat de la construcció. La demanda puja i l’oferta també ho fa. El sector es recupera, malgrat la Covid.

El 2021 es van acabar 587 habitatges a Sabadell, tres vegades més que abans de la pandèmia (2019), segons l’Observatori de l’Economia Local. Pel que fa a l’obra nova, les xifres es mantenen força estables. Esperem que es mantingui aquesta dinàmica de recuperació, tal com hem vist en altres àmbits de la ciutat.

Comentaris
To Top