Publicitat
Ciutat

Farrés, sobre els Next Generation: “La injecció de diners era molt necessària”

L’alcaldessa creu que l’arribada de 8,1 milions d’euros en ajuts europeus suposarà avançar en les obres cabdals per Sabadell

L'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés / LLUÍS CLOTET

Satisfacció a l’Ajuntament de Sabadell després de la resolució del Ministeri de Transports sobre els fons Next Generation. L’alcaldessa, Marta Farrés, creu que l’arribada de 8,1 milions d’euros en ajuts europeus suposarà avançar en les obres cabdals per a la ciutat.

“Ens permetrà accelerar el ritme d’execució d’algunes obres estratègiques per a la ciutat que ja teníem previstes, avançades i pressupostades. Les zones per a vianants, els canvis a TUS i la transformació de l’àmbit de Gran Via i el balcó del Ripoll eren projectes que volíem amb els fons de la UE o sense”, explica l’alcaldessa, que afegeix: “La diferència és que ara comptarem amb el seu suport i això ens dona molt impuls”.

Farrés considera que amb els fons Next Generation, la Unió Europea ha realitzat una “injecció de diners molt necessària” en un context advers. “Necessitàvem una estratègia de recuperació per a tothom, que arribés també al món local”, assegura.

Sabadell obté 8,1 milions d’euros dels Next Generation de la UE: quines obres es faran a la ciutat?

Un dels projectes que ha quedat descartat és l’aparcament unificat del Centre (4 milions d’euros). L’Ajuntament l’havia presentat en una segona convocatòria perquè encara estava en una fase de planificació inicial i no es confiava a rebre ajuts europeus. “Ja ens ho esperàvem, però ho havíem d’intentar”, apunta l’alcaldessa, que manté el seu compromís amb el projecte: “Tenim el pressupost i portarem l’aparcament endavant de totes maneres”, sentencia.

La ZBE, el 2023?

La normativa estatal obliga a definir zones de baixes emissions a tots els municipis de més de 50.000 habitants a partir de l’1 de gener del 2023. La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, es va reunir ahir a Terrassa amb els municipis de l’Arc Metropolità –de la segona corona de Barcelona– per definir una estratègia conjunta de treball per implantar les restriccions.

Jordà va obrir la porta a “flexibilitzar” la data de posada en marxa amb l’objectiu de prioritzar els “objectius” de les ZBE i “fer la feina ben feta”. “Pot ser el 2024 o el 2025”, assenyalava sobre la seva implantació. L’alcaldessa de Sabadell coincideix amb la consellera. “El 2023 ho hem de tenir dissenyat, tenir un pla ben definit, però això no vol dir posar-ho en marxa”.

DADES: Sabadell, obligat a fer una ZBE amb només un 3% de vehicles sostenibles

Els alcaldes de l’Arc Metropolità, encapçalats per Farrés, han acordat dur a terme una estratègia conjunta sobre les zones de baixes emissions, en termes d’horaris i vehicles restringits, entre d’altres.

Publicitat
Comentaris
To Top