Publicitat
Diners

Ramon Gabarró: “Ens hauríem quedat si Sabadell hagués tingut sòl industrial i millors comunicacions”

El director general de Gabarró Hermanos, Ramon Gabarró, a la seu de l'empresa a Polinyà / LLUÍS FRANCO

L’empresa familiar d’origen sabadellenc Gabarró Hermanos ha recuperat l’activitat prepandèmia, tot i patir alguns problemes de subministrament de matèries primeres, i ja prepara nous projectes de cara al 2022. A més, el director general de l’empresa, Ramon Gabarró i Taulé, assegura que la companyia, dedicada a la fusta i els seus derivats, farà un salt en digitalització.

Gabarró Hermanos, creada el 1903, va traslladar els seus magatzems centrals a Polinyà el passat mes de març. Des de llavors, l’empresa ha millorat la seva capacitat d’emmagatzematge i el seu servei vers els clients, assegura Ramon Gabarró. Dit això, la companyia ha tancat el 2021 amb una facturació rècord de 55 milions d’euros.

Quines han estat les vostres fites més importants del 2021?

A banda de tots els projectes que hem dut a terme, que han sigut múltiples, el 2021 vam fer el trasllat final dels magatzems centrals les oficines i el showroom a Polinyà. Són unes instal·lacions de 38.000 metres quadrats que ens han permès millorar el bon servei al client. Tanmateix, els problemes de subministrament globals ens han afectat, tot i que, per sort, hem superat l’activitat d’abans de la pandèmia.

Quins van ser els mesos més complicats pel que fa a la falta de subministrament?

Els mesos de maig, juliol i agost van ser els més difícils. Ens va costar molt poder importar fusta i els seus derivats. Tenim un nivell d’existències elevat i, a més, tenim estretes relacions comercials amb proveïdors estratègics a llarg termini. No podem negar que hem notat els problemes globals de subministrament, però menys que altres empreses.

Quins projectes teniu pensats de cara el 2022?

Després de consolidar el canvi de magatzem a Polinyà, tenim diferents projectes sobre la taula, però sobretot volem fer un pas endavant en la digitalització i en la millora de processos. Hem engegat, a més, un projecte de magatzem automàtic, que ens ajudarà a millorar la productivitat. També estem apostant decididament per la sostenibilitat. Hem sol·licitat una partida dels fons Next Generation per posar plaques solars a les nostres naus. Cobriran el 40% de les nostres necessitats energètiques. I per acabar, també incorporarem un producte nou d’economia circular fabricat a partir de paper reciclat.

Els magatxems de Gabarró Hermanos a Polinyà compten amb 38.000 metres quadrats de superfície / LLUÍS FRANCO

Aviat participareu a la fira Maderalia, un saló internacional de l’àmbit de les reformes de la llar. Quines expectatives hi teniu posades?

Es tracta de la primera fira del nostre sector que es fa des de l’arribada de la pandèmia. Tots en tenim moltes ganes, ja que ens permetrà retrobar-nos amb clients i amb empreses dedicades a la fusta. A Maderalia presentarem una col·lecció de laminats, el producte d’economia circular i una nova campanya de fusta per exteriors.

Quants treballadors teniu ara mateix? D’on són els vostres clients?

Ara mateix tenim 175 treballadors en els nostres magatzems de Gavà, Benifaió (València), Màlaga (Andalusia), Fuenlabrada (Madrid), Santiago de Compostela (Galícia) i Vitòria. Espanya és el 98% del nostre mercat. L’altre 2% és França, Marroc i Portugal. Aquest 2021 hem tancat l’any amb uns 55 milions d’euros de facturació. Dit això, estem preparant plans de successió per persones que es jubilen i que fa més de 40 anys que treballen a l’empresa. Ara volem trobar mà d’obra especialitzada.

Ara teniu les oficines a Polinyà. Per quin motiu vau marxar de Sabadell?

Per mi, Sabadell també és els municipis limítrofs. Hem marxat a Polinyà, perquè hi podem tenir una nau més gran i, a més, el poble té bones connexions. Si Sabadell hagués tingut sòl industrial i millors comunicacions, ens hauríem quedat.

És diferent la gestió d’una empresa familiar?

No, simplement s’ha de separar bé el que és la família i el que és l’empresa, i trobar treballadors vàlids que et donin valor afegit. Per haver fet més de 100 anys, l’empresa ha hagut d’adaptar-se als canvis. Els qui en formem part hem tingut paciència i perseverança, que és la clau de l’èxit.

Publicitat
Comentaris
To Top