MARTA FARRÉS

El govern del SÍ

[Per Marta Farrés, alcaldessa de Sabadell]

Diversos estudis apunten que l’estat emocional amb què afrontem els reptes influeix en la manera com es desenvolupen després. L’actitud que es pren davant dels esdeveniments és fonamental, i fins i tot el doctor en Biologia i catedràtic de Neuroeducació de la Universitat de Barcelona David Bueno afirma que no és el mateix viure una situació en confiança i determinació que fer-ho amb por, ira o desesperança.

L’actitud amb què fem front a cadascuna de les circumstàncies de la vida és fonamental. I el mateix passa amb la gestió municipal. Com a govern de Sabadell, des d’un principi hem encarat la nostra acció des de l’optimisme, les ganes de fer i la plena convicció que som capaços de fer avançar la ciutat. I aquesta actitud ha estat clau perquè avui Sabadell tingui un rumb definit, amb múltiples projectes en marxa i estiguem posant les bases per a la ciutat del futur.

Quan vam arribar fa tres anys, vam trobar un ajuntament sense lideratges ni línies estratègiques clares. Una ciutat deixada i sense camí a seguir. I crec que la ciutadania el que espera dels gestors públics és que proposem, però, sobretot, que fem realitat. Nosaltres ens vam arremangar i vam iniciar el camí amb moltes idees, però també amb ganes de sumar talent, d’identificar i d’aprofitar noves oportunitats per a la ciutat. Vinguessin d’on vinguessin i sense girar l’esquena a ningú. Vam arribar a l’Ajuntament amb la premissa de governar comptant amb tothom i que Sabadell està per sobre de tot.

Per això, hem dit i diem SÍ a tot allò que signifiqui progrés i qualitat de vida. Diem SÍ al grau d’infermeria. SÍ a l’escola de controladors aeris a l’Aeroport. SÍ al nou passeig de la Plaça Major per acabar amb la provisionalitat de tants anys. SÍ al nou aparcament del Passeig. SÍ al Portal Sud per renovar aquest accés de la ciutat. SÍ als fons Next Generation. SÍ a la recuperació del Ripoll per obrir-lo definitivament a Sabadell.

I aquest SÍ el diem no només assentint, sinó treballant per fer els projectes possibles, siguin municipals o quan el talent ve d’altres àmbits, sempre dins l’estricte compliment de les normatives vigents. Amb aquesta actitud hem pogut desencallar el pàrquing del Passeig, hem pogut desbloquejar la subvenció de la Diputació per al Portal Sud, volem culminar la cessió a la UAB de l’espai de l’Artèxtil on s’ubicarà el grau d’infermeria i aconseguir el màxim de fons europeus. Com també materialitzar un centre de tecnificació de surf a Sant Oleguer, que a la ciutat no li costarà ni un euro, perquè el construirà un promotor privat i possibilitarà crear 65 llocs de treball.

És aquest SÍ i la determinació per tal que a la ciutat passin coses el que ens ha portat que les obres dels parcs del Nord i de les Aigües o del Passeig estiguin per fi en marxa. I el que està fent possible la plantació dels 2.500 arbres que enguany s’ubicaran als diferents barris. O la construcció de part dels 528 pisos municipals de lloguer que farem en els propers anys. O la renovació de ferms i voreres arreu, per posar només alguns exemples que es sumen a moltes altres fites ja assolides, com la renovació de més de 17.500 punts de llum a la ciutat. Ara com ara, un 90% de l’enllumenat a Sabadell és de LED.

Anem avançant, millorant el present i garantint el futur. I per això ens costa entendre el NO permanent d’algunes de les formacions amb presència al Ple. Des del Govern municipal continuarem treballant amb actitud positiva i oberta. Davant la manera d’afrontar la gestió pública amb el NO d’entrada per no agafar riscos o per continuar fent les coses com sempre s’han fet, nosaltres hem optat per partir del SÍ. Això vol dir treballar per fer possibles projectes nous, que unes vegades es podran materialitzar i d’altres no. Però només si acceptem treballar propostes noves, aconseguirem que les oportunitats es facin realitat.

La por i la negativitat ens paralitzen i nosaltres el que volem és avançar. Els projectes i la vida es poden encarar des de la frustració i el ressentiment o des de la positivitat i l’optimisme. Els membres del Govern hem escollit conscientment l’actitud de la confiança i la determinació, en comptes d’anar amb por i prejudicis.

Nota de l’editor: El D.S. obre les pàgines a les opinions dels grups amb representació a l’Ajuntament, que es publiquen segons ordre d’arribada.

Comentaris
To Top