Ciutat

Un jutge revisarà el fraccionament del deute de 2,5 milions d’euros de Smatsa a Sabadell

ERC va presentar el desembre un recurs contenciós administratiu contra el fraccionament del deute

Operaris de Smatsa / LLUÍS FRANCO

El Jutjat Contenciós Administratiu número 5 de Barcelona ha admès a tràmit la demanda d’ERC contra el fraccionament del deute de 2,5 milions d’euros de Smatsa amb l’Ajuntament de Sabadell. Aquesta quantitat de diners van ser facturats per l’empresa de neteja viària i gestió de residus al Consistori sense que es corresponguessin a cap feina feta i ara els ha de retornar a les arques municipals.

Respecte al fraccionament d’aquest deute, els republicans denuncien que el govern municipal “va tramitar el procediment administratiu en plena pandèmia, d’amagat dels grups de l’oposició, sense informar-ne la comissió de seguiment del contracte i en un procediment que ERC considera irregular en vista de l’expedient, al qual ha tingut accés”.

L’atorgament del fraccionament, segons els republicans, va comptar amb “l’abstenció precipitada del tresorer accidental”, investigat per presumpte tràfic d’influències dins del cas Mercuri. Concretament, en la peça 28, que investiga la concessió del contracte de Smatsa i en què el tresorer és testimoni. Ara es donarà trasllat del procediment judicial a l’Ajuntament de Sabadell i a Smatsa perquè responguin.

El regidor republicà i advocat Raül Garcia Barroso, explica que van interposar el recurs contenciós administratiu “perquè acceptar un fraccionament d’un deute milionari com aquest, de la forma que s’ha fet i sense cap garantia, era no només il·legal, sinó una temeritat”. També afirma que han detectat irregularitats a l’expedient administratiu del fraccionament del deute amb Smatsa: “Tot plegat és molt matusser; s’hi detecta precipitació. Confiem que la jutgessa faci justícia”.

El portaveu d’ERC, Gabriel Fernàndez, afirma que el grup municipal “vetllarà, per sobre de tot, pels interessos de tots els veïns de Sabadell i de la institució” i que es continuarà amb “la tasca fiscalitzadora del Govern de Transformació, de 2015 a 2019”. També recorda que la concessió amb Smatsa és el principal contracte de l’Ajuntament, “el que més diners ens costa a tots”, i que la seva adjudicació està pendent de judici per vuit delictes relacionats amb la corrupció, en què s’acusa tres exregidors socialistes.

Comentaris
To Top