Oci i cultura

Embruten el nou mural de Tintín i un veí no dubta a netejar-ho

Poques hores va durar intacte el nou mural de Tintín i el capità Haddock que l’artista sabadellenc Werens va pintar a la nova plaça de davant de la Parròquia de la Puríssima. L’obra d’art urbà es va estrenar el dilluns 11 de juliol, impulsada per l’associació de tintinaires Moulinsab i de l’Ajuntament de Sabadell. Un dia després, el dimarts, va aparèixer embrutada amb la signatura d’un grafiter desconegut.

Un graffiter embruta el mural de Tintín

Un graffiter embruta el mural de Tintín / D.S.

Però l’obra de Tintín i Haddock ha generat molta estima a la ciutat. Tanta que, de forma desinteressada, un sabadellenc amant dels còmics del belga Hergé no va dubtar a netejar l’acte vandàlic. Amb un drap i dissolvent va esborrar el gargot que embrutava la pintura de Werens, que està situada a la cantonada d’un edifici privat amb el permís del propietari. Gràcies a la bona fe del veí, el mural torna a lluir com el primer dia.

Un veí neteja l'acte vandàlic al mural de Tintín

Un veí neteja l’acte vandàlic al mural de Tintín / D.S.

Durant la primera setmana de vida del mural, que ben bé fa dos metres d’alçada i dos d’amplada, molts sabadellencs s’hi han aturat per observar-lo i fotografiar-lo. Tintín torna a ser una referència a la ciutat i ja hi ha una proposta en ferm perquè es pintin més obres a la ciutat, es creï una ruta tintinaire i la plaça sense nom es bategi amb el nom de l’aventurer. La plaça del Tintín de Sabadell, volen que es digui l’espai.

Graffiti de Tintín a Sabadell

Graffiti de Tintín i Haddock a Sabadell / VÍCTOR CASTILLO

El mural substitueix la pintura de Tintín que hi havia en un mur privat d’una casa al concorregut carrer de Sant Llorenç, des de l’any 2014. També va ser obra de l’artista Werens, a qui l’associació tintinaire l’hi va encarregar per celebrar els 50 anys de la primera traducció al català del còmic. Mesos enrere, però, la construcció d’una promoció de pisos va obligar a enderrocar l’obra.

Tintin street art

Antic graffiti de Tintín al carrer de Sant Llorenç de Sabadell / LLUÍS FRANCO

Tintín i Haddock ja ronden per Sabadell

Comentaris
To Top