Vallès

Baixa l’ocupació dels trens d’FGC en la línia Barcelona-Vallès en hora punta

Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) ha constatat que l’ocupació dels trens de la línia Barcelona – Vallès des que hi ha més freqüències ha comportat una baixada del 30% de l’ocupació dels combois en l’hora punta del matí. És a dir, els vagons van més buits i s’afavoreix el “nivell de confort” del servei.

Les dades arriben després que FGC hagi fet un monitoratge constant de les càrregues dels trens durant els 10 primers dies feiners d’implantació dels nous horaris. Des del 9 de desembre de les 7.30 a les 9.30 h circulen trens cada cinc minuts per les estacions de Sabadell i Terrassa i cada 2,5 minuts per Sant Cugat. FGC també ha confirmat que respecte del mateix període de l’any passat, la demanda ha crescut “lleugerament”.

En concret, Ferrocarrils ha detallat que la setmana abans que entressin en vigor les noves freqüències el grau d’ocupació mitjana dels trens era del 83,3%. En canvi, amb els nous horaris el percentatge ha baixat fins al 59%. Cal recordar que el nou servei suposa un increment de places per km ofertades en l’hora punta del matí del 38,6%.

Usuaris d’FGC avisen: “Ha millorat la freqüència de trens, però ara trigo més estona”

Publicitat
Comentaris
To Top