AHIR I AVUI

La transformació del carrer Major de Castellar al llarg dels anys

El carrer Major, un dels punts neuràlgics amb més història de Castellar, ha patit una gran transformació en el darrer segle. Fa unes dècades, aquesta via era molt tranquil·la, sense asfaltar, de terra rústica i hi passaven els carros de cavall i molt pocs cotxes. En l’actualitat, però, es tracta d’un carrer ben asfaltat amb força trànsit.

Hi són presents equipaments d’una llarga tradició com l’Ateneu, el Casal d’Entitats (antiga casa consistorial) i Cal Calissó (antics Safareigs). A la part alta, s’hi pot trobar la font de la plaça Major, un altre dels llocs emblemàtics de Castellar.

L’antic edifici consistorial de Castellar, un emblema de la vila


A continuació, podeu trobar dues fotografies. La primera és de la primera meitat del segle XX i el seu autor és Rosin, L. Es tracta d’una vista general del carrer Major amb el cim del Puig de la Creu de fons. La segona és una fotografia actual de l’espai.

Imatge del carrer Major en l’actualitat / LLUÍS FRANCO

Comentaris
To Top