Ciutat

Sabadell inaugura el nou espai de serveis socials bàsics del Centre

El sector Centre de Sabadell ha inaugurat un nou espai de Serveis Socials Bàsics al carrer de Covadonga, 374, en un local municipal al costat de Fira Sabadell. El local s’ha obert al públic i, amb 13 professionals treballant-hi, s’aprofundirà cada cas “amb una major especialització”, explica Josep Cantero, cap del servei. “És el primer nou centre que posem en marxa, però han de venir dos més”, destaca Eloi Cortés, regidor d’Acció Social.

El local, de titularitat municipal, ha requerit una inversió de 382.000 euros. L’horari d’atenció al públic és de 9 h a 14 h i, de dilluns a dijous, de 16 h a 18 h. Es podrà sol·licitar l’accés al servei, els professionals fan la primera acollida de les famílies. També es treballen les situacions de dependència o vulnerabilitat econòmica dels veïns del barri de Gràcia, Centre o la Creu Alta. També s’atendran persones en situació d’infància en risc o problemàtica d’habitatge.

El nou espai de serveis socials queda inaugurat / D.S.

El nou espai de serveis socials queda inaugurat / D.S.

Canvi de model

Abans de la pandèmia, aquests serveis estaven se centralitzaven als Centres d’Atenció Primària (CAPs), però la Covid-19 i la manca d’espai va fer que es derivessin aquests casos als centres cívics. Però l’Ajuntament, l’ICS i el CatSalut van decidir reorientar aquests serveis per una “major qualitat”. “Abans de la pandèmia ja teníem problemes d’espais”, recorda Cortés.

En aquest sentit, s’han posat en marxa quatre espais d’atenció i s’estan creant dos equipaments més. En concret, estan en marxa els serveis bàsics del Nord, el de Can Puiggener i Torre-romeu, ubicats als centres cívics, i ara s’activa el del Centre. Properament, es posaran en marxa el centre de serveis socials del sud (2023-2024) i el de Ponent, al barri dels Merinals. En la compra o adequació dels espais s’hi ha invertit un total d’1,3 milions d’euros. En aquest sentit, Cortés recorda que la construcció del Complex de Gent Gran de la Roureda també reservarà una planta sencera per als serveis socials. Una posada en marxa prevista per al 2025.

Els serveis socials de Sabadell, però, han unificat el sistema de contacte mitjançant un únic número. Aquest és el 93 745 33 30 i estarà operatiu de dilluns a divendres de 8.30 h a 15 h i de dilluns a dijous de 16 h a 18.30 h.

Comentaris
To Top