Diners

Qida tanca el 2022 amb 40 milions d’euros de facturació

Qida

La ‘start-up’ sabadellenca ha multiplicat la seva grandària per 2,5 respecte a l’any anterior

Imatge d’arxiu d’una part de l’equip de treballadors de Qida, empresa fundada l’any 2018 a Sabadell / CEDIDA

La start-up sabadellenca Qida, dedicada a l’atenció domiciliària integral, continua en ple creixement. L’exercici 2022, la companyia va obtenir una facturació de 40 milions d’euros, el que suposa haver multiplicat la seva grandària per 2,5 respecte a l’any anterior. 

En un context en el qual l’atenció domiciliària està en auge pel creixent envelliment de la població a Espanya, Qida va atendre en els seus habitatges a més de 3.500 famílies durant el 2022, sent Catalunya, Comunitat de Madrid, País Basc i Navarra, les principals comunitats autònomes en les quals opera. Des dels seus inicis (2018), sumen ja més de 7.500 famílies ateses per la start-up. Actualment, la companyia compta amb un equip de 150 professionals. 

Satisfacció amb els resultats

El cofundador i conseller delegat de l’empresa, Oriol Fuertes, es mostra satisfet amb els resultats econòmics de Qida el 2022. “Mantenim el nostre compromís de millorar la qualitat de vida de les persones grans o dependents a les seves llars i apostar per una atenció domiciliària sociosanitària integrada, que dona resposta a les necessitats actuals i futures de la població”, destaca.

Així mateix, durant el 2022, Qida es va convertir en la primera i única companyia del seu sector B Corp a Espanya. Es tracta d’una distinció que li permet formar part d’una comunitat d’empreses que està redefinint l’èxit empresarial: que no es mesura pels beneficis econòmics, sinó pel benestar de les persones i el planeta. En línia amb el reconeixement com a empresa d’impacte social, també destaca el premi Impact Startup de Ship2B.

Qida rep un reconeixement al seu compromís social: passa a ser B Corp

Quant a perspectives per al 2023, Oriol Fuertes aposta per “continuar creixent en altres ciutats espanyoles”. A més, destaca “la importància de mantenir la qualitat en els serveis”. 

Comentaris
To Top