Vallès

El Gremi de Discoteques de Barcelona surt al pas de les acusacions contra Waka

Imatge d'arxiu de la discoteca Waka | ACN

El macrooperatiu policial del passat cap de setmana a la discoteca Waka Sabadell (Sant Quirze) continua generant reaccions. L’últim capítol l’ha escrit aquest dimecres el Gremi de Discoteques de Barcelona i Província. L’associació ha emès un comunicat on insta l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès a frenar les acusacions contra la sala “que sostenen que el local permet actuacions delictives”, i demana a l’alcaldessa del municipi una reunió per esclarir la situació.

Segons denuncien, el consistori va publicar a la seva pàgina web una sèrie d’acusacions “greus i infundades” on afirmava que el local permet delictes d’odi, racistes i d’abusos sexuals, i n’exigia el tancament. “El local s’ha vist obligat a exercir el seu dret a rèplica i a desmentir les informacions”, ha subratllat el gremi. Segons defensen, Waka és un “local emblemàtic” del Vallès que desenvolupa la seva activitat “en absoluta normalitat”.

Crítiques contra l’actuació

El comunicat del gremi arriba després que el passat 27 de gener tingués lloc un dispositiu dels Mossos d’Esquadra a la discoteca de Sant Quirze que va acabar amb 900 persones identificades i 10 denunciats. Sobre aquest fet, el sector afirma voler “deixar constància” que la inspecció va concloure amb un acte favorable del cos policial sobre l’activitat del local i, segons asseguren, “sense que es detectés cap mena d’irregularitat ni deficiència tècnica o administrativa”.

Així mateix, el gremi també ha assegurat que existeix un “clima adequat de col·laboració” entre els Mossos d’Esquadra l’empresa propietària del local.

El gremi ha sol·licitat una reunió a l’alcaldessa de Sant Quirze, Elisabeth Oliveras, amb l’objectiu de “reconduir la situació actual” i per “fer valdre la importància econòmica i el compromís” del local.

Comentaris
To Top