Publicitat
Vallès

Una testimoni de l’operatiu a Waka: “Va venir la dona de la neteja dient ‘sortiu, que hi ha els GEO'”

discoteca Sabadell

El macrooperatiu del passat cap de setmana a la discoteca Waka Sabadell (Sant Quirze) va provocar moments de nervis i temor entre molts dels presents a la sala, que van presenciar una escena “de pel·lícula”. Així ho recorda l’Emma Navarro, que va ser una de les més de 900 persones identificades durant l’actuació policial al recinte, que va finalitzar amb una desena de denunciats per tinença de drogues.

“Quan va entrar la Policia, em trobava al lavabo. Estava amb la meva amiga i la senyora de la neteja ens va dir ‘sortiu, ràpid, que hi ha els GEO [Grup Especial d’Operacions]'”, relata. En aquell moment, admet, la incertesa i la por es van apoderar de molts dels assistents a la festa. “Ens vam espantar perquè no sabíem què havia passat”. En un primer moment, diu, alguns especulaven sobre la possibilitat que s’hagués produït un apunyalament. Però, de seguida, van rebre les instruccions a través de megafonia detallant la situació.

“Vam quedar rodejats pels Mossos al bell mig de la pista”

Pocs segons després de l’impactant desplegament policial, rememora, tots els assistents van quedar encerclats a la pista de ball. “Estàvem rodejats completament pels Mossos“, detalla. Posteriorment, els agents van procedir a demanar la documentació de tots els presents, que van anar desfilant després de mostrar el DNI.

L’Emma lamenta que, durant l’escorcoll, va haver-hi poca empatia per part dels agents. “Ens van tractar bastant malament”, critica, remarcant que es va sentir sola en sortir al carrer, mentre les seves acompanyants continuaven en ple operatiu a l’interior.

Una assistent habitual

L’Emma explica que és habitual a la discoteca Waka. Tot i els diversos episodis i el llarg historial de denúncies a la discoteca, la jove, de 18 anys, descarta deixar-hi d’anar. “Mai m’he trobat cap situació a dins de la discoteca que em faci veure que no tinc seguretat“, sosté.

En aquest sentit, assenyala que la majoria d’incidents tenen lloc a l’exterior. “Són sobretot a l’entrada, on hi ha gent que no entra i acaba provocant aldarulls”, considera. A més, assegura, saben perfectament qui genera habitualment els conflictes: “els tenim fitxats”, conclou.

Poques hora després de la macrobatuda, a través d’un dur comunicat a Instagram, la discoteca de Sant Quirze del Vallès va denunciar ser víctima d’un “complot mediàtic i un interès ocult” que busca fer tancar la sala. Segons Waka, el que es pretén és desprestigiar el seu nom i forçar el seu tancament de forma “injustificada i arbitrària“.

Els últims casos polèmics

L’última polèmica a Waka va ser la difusió d’un vídeo d’una menor fent una fel·lació a un jove en plena pista de ball. La mare de la noia va presentar una denúncia per agressió sexual al·legant que la seva filla no recordava res i que podia haver estat drogada. Un extrem que els Mossos van acabar descartant durant la investigació.

A principis de novembre, un dispositiu policial a l’exterior de la discoteca Waka va acabar amb llançament de pedres, dos agents ferits lleus i dos joves detinguts acusats d’atemptat contra l’autoritat. Pocs dies abans, una menor va denunciar una agressió per un membre de seguretat de la discoteca durant la nit de la Castanyada.

El propi Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha assegurat sentir-se “indefens” per “l’activitat insegura i problemàtica” a la discoteca Waka, i ha reclamat a la Generalitat que actuï.

La macrooperació de Waka, des de dins

Publicitat
Comentaris
To Top