Ciutat

La Casa Duran espera les obres

La Casa Duran continua esperant el seu torn. Tot just ahir acabava el primer trimestre del 2023, que és quan des de l’Ajuntament de Sabadell s’indicava que acabarien les obres d’adequació per convertir-la en la seu de l’Oficina de Turisme i la Capital de la Cultura Catalana el 2024. Però la realitat és que les obres encara no han començat. Fonts municipals indiquen que “estan a punt de licitar-se”, pas previ indispensable a la posterior adjudicació i inici dels treballs. Habitualment, tot plegat demana alguns mesos. Serà la segona licitació, perquè la primera va quedar deserta el passat mes de gener. Aquest fet ja va estroncar el calendari, que inicialment preveia que les obres comencessin la passada tardor i acabessin el mes de desembre de l’any passat.

La Casa Duran, vista des del carrer de la Indústria / AINA TORRES

Es tracta d’un projecte pressupostat en uns 130.000 euros, menor en comparació amb altres, però significatiu per l’ús que se li vol donar i perquè es tracta d’una intervenció en un ediflci protegit.

El projecte preveu adequar la saboneria com a seu de l’Oficina de Turisme i de la capitalitat, i obrir el pati de llevant -carrer de Sant Joan-, enderrocant el mur existent. Així, s’ampliarà aquesta zona per donar més espai als vianants, més visibilitat de la Casa Duran i, alhora, es conservarà la flguera del pati.

La reforma de la Casa Duran donarà continuïtat a la reforma del carrer de la Indústria, ja que la plataforma única del primer tram d’aquesta via s’allargarà flns a l’entrada de la casa. Així, hi haurà un pas elevat al carrer de Sant Joan que facilitarà aquesta connexió. La reforma del carrer de la Indústria, inaugurada l’estiu passat, va paciflcar el tram entre Sant Joan i Sant Llorenç, eliminant el trànsit rodat, traient l’aparcament i posant vorera i calçada al mateix nivell.

Recels al projecte

El projecte de reforma de la Casa Duran va topar amb els recels de la Crida per Sabadell, que assegurava que provocaria “danys irreparables” a l’ediflci. Fonts municipals van respondre que se seguien “tots els tràmits” i que l’impacte dels treballs és “mínim”.

Publicitat
Comentaris
To Top