Ciutat

VÍDEO | Així ha sonat la forta sirena d’alarma de Gernika a Sabadell

Les sirenes d’alarma de Gernika i Sabadell han sonat aquest dimecres per commemorar el 86è aniversari del bombardeig a la població basca

Les sirenes d’alarma de Gernika i Sabadell han tornat a sonar aquest dimecres, 26 d’abril, per commemorar el 86è aniversari del bombardeig a la població basca. Les dues sirenes han sonat a les 15.45 h, i han marcat l’inici d’un acte per la pau i la memòria que vol ser també un homenatge a l’artista sabadellenc Jordi Rocatraspassat a finals de l’any passat. La commemoració s’ha fet a la plaça de Sant Roc, ja que la sirena de Sabadell està situada al terrat de l’edifici de l’Ajuntament.

Aquestes dues sirenes estan agermanades, perquè es van fabricar a l’antiga fàbrica ‘La Electricidad’ de la capital vallesana i l’exemplar de Gernika va servir per alertar la població del brutal bombardeig de l’aviació feixista italiana i alemanya el 1937.

Comentaris
To Top