Ciutat

L’Audiència Nacional manté el processament per terrorisme contra els encausats per l’operació Judes

A vuit d’ells els atribueix també el delicte de tinença, depòsit i fabricació d’explosius

L’Audiència Nacional manté el processament per pertinença a organització terrorista contra els sabadellencs Jordi Ros, Clara Borrero i David Budria i els altres nou CDR en el marc de l’operació Judes. A vuit d’ells els atribueix també el delicte de tinença, dipòsit i fabricació d’explosius de caràcter terrorista.

El jutge Manuel García Castellón ha conclòs aquest sumari per segona vegada, després que hagués de reobrir-lo en estimar-se el recurs d’un dels acusats, que demanava ampliar la instrucció. El magistrat manté la mateixa situació a 12 dels 13 detinguts en l’operació Judes, ja que per a un d’ells, el sabadellenc Xavi Duch, ja es va arxivar el cas ara fa un any. L’Audiència envia a judici el sumari a la sala penal un cop practicades “les diligències que s’han reputat necessàries i útils per a l’esclariment dels fets”.

“La instrucció sumarial ha vist completa la seva finalitat, identificant els responsables del fet, qualificant el delicte i assegurant les persones i béns que han de respondre del mateix”, continua la resolució del jutge.

Defenses dels CDR investigats han denunciat que el jutge vol tancar la instrucció sense haver-los facilitat tota la documentació. “Amb una filtració interessada, sense comunicar-ho a les parts, el Jutjat Central d’Instrucció número 6, presidit pel polèmic jutge Manuel García-Castellón, fa pública la interlocutòria de conclusió de sumari”, lamenta en un comunicat el col·lectiu Alerta Solidària. L’agrupació recorda que és la segona vegada que el magistrat prova de tancar el sumari, i que la primera, el novembre passat, ja la va haver de reobrir perquè es va reconèixer a les defenses el dret d’accés a diligències fins a aquell moment secretes.

Alhora, el col·lectiu lamenta que el nou intent de tancament arriba “amb un recurs de pròrroga per resoldre”, així com amb la demanda d’accés complet a tota la documentació.

Sabadell no oblida l’operació Judes: mig miler de persones demanen l’absolució dels detinguts el 23-S

Comentaris
To Top