Ciutat

Més de 31.000 estudiants sabadellencs tornen a les aules aquest dijous

En total són 482 alumnes menys que el curs anterior, seguint la tendència decreixent dels darrers anys, sobretot per la baixada de la natalitat.

Un total de 31.135 alumnes –entre estudiants d’infantil, primària i secundària obligatòria– tenen una cita amb les aules aquest dijous a Sabadell després de més de 70 dies de vacances i una Festa Major recentment acabada. Una xifra que representa 482 alumnes menys que el curs anterior, seguint la tendència decreixent dels darrers anys, sobretot per la baixada de la natalitat.

El calendari del nou curs 2023-2024 dissenyat pel Departament d’Educació marcava la casella de sortida aquest dimecres 6 de setembre per als alumnes d’infantil (de 0 a 6 anys), primària i ESO. L’alumnat de Sabadell, en canvi, ha gaudit d’un dia més de vacances i comença dijous 7, després que fos sol·licitat per centres escolars del municipi i aprovat pel Consell Escolar Municipal.

Més inscripcions a les bressol

Mentre que la matriculació al segon cicle d’infantil (I3,I4 i I5) s’ha reduit en 397 alumnes i a l’ESO en 114 comparant les xifres d’aquest curs amb les del curs passat, a l’escola bressol municipal s’ha trencat la dinàmica. Entre les 12 llars d’infants públiques que té Sabadell hi ha 1.225 infants matriculats, 29 més que el curs passat.

Combatre la segregació escolar

Un dels principals objectius que es treballarà és vetllar perquè els centres escolars d’una mateixa zona tinguin una composició social similar entre ells i equivalent a la del territori on s’ubiquen. Així ho ha fet saber en una roda de premsa aquest dimecres el regidor d’Educació, Manuel Robles, que ha afegit que “s’ha elaborat un Pla de Xoc que preveu analitzar i impulsar mesures de millora per prevenir l’abandonament escolar, la segregació o garantir l’equitat acadèmica o la igualtat d’oportunitats”.

La segregació escolar a Sabadell baixa, però segueix a la zona vermella

Comentaris
To Top