Ciutat

Sabadell En Comú Podem exigeix a Naturgy la cessió del Museu del Gas

El govern de Farrés vol comprar l’edifici per a ubicar-hi una col·lecció de moda

/ VICTÒRIA ROVIRA

El portaveu de Sabadell En Comú Podem, Joan Mena, ha avançat que presentaran una moció en el pròxim ple municipal per exigir a Naturgy que cedeixi de franc el Museu del Gas a l’Ajuntament. Seria una alternativa a comprar l’equipament, tal com va anunciar que vol fer el govern de Farrés. La intenció de la formació és ubicar-hi un nou Museu d’Història.

Els comuns consideren que la multinacional ja es va beneficiar de l’Ajuntament quan l’exalcalde Manuel Bustos va impulsar una requalificació urbanística d’uns terrenys de més de 12.000 metres quadrats de l’empresa, al carrer Buxeda, perquè hi poguessin construir habitatges. A canvi, un conveni comprometia la instal·lació del Museu del Gas a la ciutat.

Ara bé, el Museu del Gas, que es va inaugurar a finals de 2011, va tenir una vida curta. Va tancar l’octubre de 2018 i, des d’aleshores, ha quedat buit. “La ciutat ja va pagar pel Museu en el seu moment. Ara es vol fer un repagament”, expressa Joan Mena, que ha acusat la multinacional de voler “fer negocis especulatius” amb els terrenys que es van requalificar.

Sobre la possibilitat que el Museu del Gas aculli la col·lecció més gran de moda d’Espanya, que posseeix la sabadellenca Fundació Antoni de Montpalau, tal com vol el govern municipal, el portaveu dels comuns ha instat a resoldre abans la qüestió urbanística per a debatre, després, què ubicar-hi. Tanmateix, ha comentat que és partidari d’un Museu d’Història que inclogui la col·lecció de vestits de la fundació.

Els terrenys de Naturgy

Precisament, el juny passat els terrenys de Naturgy del carrer Buxeda van fer un pas endavant per a convertir-se en habitatges, en la futura seu dels Bombers de Sabadell i en un espai verd amb una superfície de 2.500 metres quadrats que serà cedit a la ciutat. L’obra, que anirà a càrrec de la multinacional, té un pressupost d’un milió d’euros.

Comentaris
To Top