CASTELLAR

La Torre del Pont de Castellar es convertirà en una llar per a persones amb discapacitat intel·lectual

L’entorn del riu Ripoll a Castellar del Vallès és un dels punts en què el consistori s’ha compromès a actuar al llarg d’aquest mandat. Aquest dijous, l’Ajuntament de Castellar del Vallès i Taller Escola Barcelona (TEB) han anunciat l’inici de les obres de reforma integral de la Torre del Pont. L’objectiu és convertir aquest edifici catalogat en una llar tutelada per a persones amb discapacitat intel·lectual, tal com havia avançat l’alcalde de la vila, Ignasi Giménez, en una entrevista al Diari.

D’una banda, el consistori es fa càrrec de la rehabilitació de la façana i la coberta de l’immoble, de propietat municipal, mentre que l’entitat n’adequarà l’interior de manera que l’any 2024 estigui a punt per posar en funcionament l’equipament.

Torre del pont a Castellar | Ajuntament de Castellar

Pel que fa a les obres que assumeix l’Ajuntament, els treballs van a càrrec de Consca Egara SL i suposaran una inversió municipal de 410.000 euros. Els treballs consistiran en l’arranjament total de la teulada i la pell exterior, que es troba en molt mal estat, incloent-hi també la renovació de les obertures (finestres i portes).

12 habitacions distribuïdes en dues plantes

L’acord amb el TEB inclou que l’entitat es faci càrrec de la part interior i diverses actuacions del voltant, que significaran una inversió de més de 530.000 euros. Aquestes actuacions són possibles gràcies al suport de 197.500 euros procedents de subvencions a entitats destinades a la realització de programes d’interès general, amb càrrec a l’assignació tributària del 0,7% de l’impost sobre la renda de les persones físiques de les comunitats autònomes.

L’habitatge comptarà amb 12 habitacions distribuïdes en dues plantes, dues sales comunes, cuina, bugaderia, dues sales per a educadors, sala per a infermeria, sala de relaxació i magatzem.

Torre del pont a Castellar | Ajuntament de Castellar

La Torre del Pont és un edifici que està situat a la zona de Can Barba, a tocar de la carretera C-1415 abans de travessar el pont en direcció Terrassa. L’empresa Tolrà la va fer construir a principis del segle XX per destinar-la a habitatge de càrrecs directius de la fàbrica, concretament al majordom de tallers i serveis generals.

L’any 2004 l’edifici va ser adquirit per l’Ajuntament i el 2015 va ser inclòs en el Pla Especial del Catàleg de Béns a Protegir.

Comentaris
To Top