Oci i cultura

Els autors sabadellencs que trobaràs signant llibres al Centre

Consulta les firmes autòctones i foranes que estaran avui a Sabadell

Jordi Campoy (esquerra) i d'altres autors sabadellencs, signen llibres a la Plaça del Doctor Robert / VICTÒRIA ROVIRA

[P. J. Armengou / Jaume Mas]

Signatures sabadellenques passades per aigua. Tot i la pluja, diversos autors sabadellencs estan firmant les seves obres al centre de Sabadell aquesta diada de Sant Jordi. La Plaça del Doctor Robert, on s'han situat la majoria de carpes de les llibreries de Sabadell, té aquest 23 d'abril un espai reservat pels escriptors de la ciutat. Romandrà obert entre les deu del matí i les dues de la tarda; i de les quatre de la tarda a les vuit del vespre.

"Avui serà un dia molt llarg", diu somrient Jordi Campoy, que presenta la seva primera novel·la, La Noia del Violoncel. "He començat signant a Sabadell, la meva ciutat, però ara me'n vaig cap a Barcelona. Signaré a la Fàbrica Moritz i al Fnac", explica l'escriptor. Ben a prop, seu l'Eric González, de 13 anys, potser l'autor més jove de tota la plaça. Presenta El Fantasma del Castell de Can Feu: "jo he escrit el text i la meva germana [Rebeca Dragos] ha fet els dibuixos", diu aquest alumne de segon d'ESO dels Salesians de Sabadell.

A pocs metres, la carpa de Sabadell Còmics acull els autors de la primera edició de Paper de Ceba. Entre les 11 i les 12 del matí signen Ricard Efa (La Font de la Colla) i Joan Marín (Operación Sabadell); entre les 12 i les 13 h, Marín i Guillermo Altarriba (Corrandes d'exili); a les 17.30 h, Marina Vidal (Records) i de 18.30 a 19.30, Ricard Efa i Guillermo Altarriba, de nou. La presentació en societat del projecte es farà a l'stand del Diari de Sabadell, situat als Jardinets de la Caixa, a les 19.30 de la tarda. "És un projecte fantàstic aquest que ha impulsat el Diari de Sabadell", comenta Joan Marín a un comprador.

Publicitat

L'experiodista del Diari de Sabadell Victor Colomer també ha estat signant exemplars del seu llibre, El Cazador de espíritus, al centre de la ciutat. No és la primera vegada que ho fa, ja que anteriorment ja havia publicat dos llibres de fotografia. Aquest dilluns ha estat acompanyat per l'Antonio Jiménez, protagonista del seu llibre i exorcista. "Ha tingut una vida d'autèntica pel·lícula", diu Colomer, "quan Spielberg llegeixi el llibre segur que en fa una!".

A la tarda ha sigut el torn de renovar els escriptors que firmen. A les 16 h, ha sigut el torn perquè comencessin els primers escriptors de primera hora de la tarda. En Tom Colomer, que presentava la seva novel·la 'Gens il·lustres', assegurava que estava molt content de poder viure un Sant Jordi des de l'altre banda. "És el meu dia de l'any preferit, i poder-lo viure d'una altre manera em fa molta il·lusió" assegurava el jove escriptor. També en Josep Oliveras estava content de ser allà, tot i assegurar que "són moltes hores". Tot i això, li feia molta il·lusió poder estar en un espai així a la seva ciutat.

A les 18 h el bullici del passeig i de la plaça ja era evident, i això s'ha fet notar a les firmes. Mica en mica els autors tenen més feina amb les firmes, i també nous escriptors s'afegeixen a la taula. Conxita Tarruell, "contenta d'estar a casa", explica que no ha parat en tot el dia, i que li fa molta il·lusió acabar el dia a la seva ciutat. Al seu costat un ex-alumne de Tarruel, David Vila i Ros firma els seus llibres al costat de la il·lustradora del llibre 'Les sabates esbarlades', Silvia Morilla. Els dos es mostraven molt satisfets amb la bona rebuda: "Hem arribat a Sant Jordi amb la segona edició del llibre. Acabem d'arribar i no para d'arribar gent".

Vuit llibres per a tots els gustos i de quilometre zero

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top