Publicitat
Oci i cultura

Núria Garcia, Pinpilinpussies, Azul i Urfabrique, finalistes de la Fàbrica Embassa’t 2019

Un fotograma del videoclip 'Walls we build', del grup urfabrique

La Fàbrica Embassa’t és el concurs amb què el festival estiuenc vol donar veu als artistes i bandes emergents. Els aspirants han estat enviant les seves demos al jurat, i quatre d’ells han estat escollits per tocar a la final de la Fàbrica Embassa’t: serà el proper 17 de maig a l’auditori del MACBA de Barcelona. El premi per al conjunt guanyador serà obrir l’onzena edició de l’Embassa’t, que se celebrarà el 14 i 15 de juny a La Bassa de Sant Oleguer.

Fins ara, de la Fàbrica Embassa’t han sortit noms com Museless, Aloha Bennets, Malachi Estereo, Weiia o Agost. En aquesta quarta edició, els finalistes són els grups Núria Garcia, Pinpilinpussies, Azul urfabrique. La primera és una jove música de Vilanova i la Geltrú que combina la música electrònica amb les quatre cordes del violí:

Pinpilinpussies, per la seva banda, són un duo de Barcelona que es defineixen així: “Rollo Lo-Fi, como Moldy Peaches. Bikini Kill pero más chill. Algo de Courtney Barnett. Garage pop con actitud post-punk. Canciones para hacer pogos con alguna balada”. Fa poc van estrenar Gritos, el primer single del seu EP debut, 80/B:

L’únic sabadellenc entre els finalistes és Oriol Brunet, que es presenta sota el pseudònim Azul. La seva música es mou entre la psicodelia surfera i l’electrònica pop, amb un component de nostàlgia visual i molta personalitat:

Tanquen la llista de la Fàbrica Embassa’t els urfabrique, un altre duo barceloní que aposta pel maridatge entre pop, electrònica i funk-soul. Aquesta publicació els ha portat a fitxar pel segell francès Kitsuné:

El guanyador d’aquest concurs es decidirà entre els vots del públic assistent i del jurat especialitzat. Aquest el formaran Marta Salicrú -periodista musical, actualment treballant per al festival Primavera Sound-, Pau Corbalán -mànager musical i cofundador de l’aplicació Cooncert- i el Raúl Hinojosa -periodista musical i melòman, escaneja l’escena underground al programa Songhunter d’iCat FM-.

El cartell de l’Embassa’t

El resultat de la deliberació obrirà una edició de l’Embassa’t molt sucosa, on hi actuaran noms com Novedades Carminha -amb l’únic concert que faran a Catalunya aquest estiu-, El Petit de Cal Eril o els francesos Kazy Lambist -per primer cop en un festival a Catalunya-. També veurem Kiasmos Dj Set, amb la seva elegant electrònica; els conjunts madrilenys Cariño i Delaporte, i els locals Clara PeyaFerran PalauJoe CrepúsculoCala VentoCarlaGermà Aire i Lasers.

Per l’escenari club, l’espai dedicat totalment a l’electrònica, passaran CEE SheperdsYliaAbu Sou B2B Ivy BarkakatiShakti AllianceSonido TupinambaSpacer, i nara is neus.

Publicitat
Comentaris
To Top