Ciutat

“Vergonya”, “ràbia” i “impotència”. Unes 600 persones es concentren a la plaça de Sant Roc

La concentració independentista diària a la Plaça de Sant Roc ha aplegat centenars de persones arrel de la sentència del Tribunal Suprem

Manifestants independentistes, aquest dilluns, a la plaça de Sant Roc / LLUÍS FRANCO

Al voltant d’unes 600 persones, segons la Policia Municipal, s’han concentrat aquest dilluns al migdia a la plaça de Sant Roc per rebutjar la sentència del judici als presos independentistes. La mobilització, davant l’Ajuntament, l’ha començat una veïna per iniciativa pròpia a les 10.30 h. Roser Prats s’ha assegut a terra al mig de la plaça i de mica en mica s’hi ha anat sumant més gent.

D’una banda, la concentració ha acabat a les 13 h amb el cant d’Els Segadors, però seguidament ha continuat amb una marxa per la Rambla que ha congregat unes 500 persones, apunta la mateixa policia. Els manifestants han arribat fins a la Gran Via i han fet una seguda entre la mateixa Rambla i la carretera de Barcelona, just davant de la seu del PSC de Sabadell. Es preveu que hi hagi més mobilitzacions a Sabadell al vespre.

Per Prats, la sentència “és una vergonya”. “Ràbia”, indignació” i “impotència” són algunes de les paraules més repetides pels protestants. “És una injustícia tenir persones respectuoses amb el dret a la presó”, explicava Ferran Carbó. Per Feliu Crespí, la condemna “és l’expressió quasi final d’un Estat que té greus deficiències democràtiques”. Reclama que continuïn les mobilitzacions i que els polítics facin un pas endavant.

Des del 27 de juny, cada dia a les 12 h hi ha una concentració a la plaça que reclama el retorn de la pancarta i la llibertat dels presos. La d’avui ha estat una de les més multitudinàries i una vegada més la plaça ha estat la vàlvula d’escapament de la ràbia i la impotència de les persones que s’hi han acostat, i especialment de les que han pres la paraula per adreçar-se a la multitud. “Sense coratge no es pot superar cap repte”, ha reclamat un home; o bé una dona ha reclamat fer un pas endavant: “Generalitat de Catalunya: via fora!”, ha dit, avisant que “si els polítics no fan el que toca, els passarem per sobre”.

Escridassada a Marta Farrés

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha centrat part del rebuig expressat per la ciutadania concentrada a la plaça. N’han demanat la dimissió per no dir res avui sobre la sentència –almenys fins al moment de publicar aquesta peça–, i els protestants s’han recordat de la retirada de la pancarta. “No deu tenir ni dignitat ni humanitat. Fora!”, s’ha sentit. “No parlem de política, parlem de solidaritat. No és l’alcaldessa de tota la ciutat, és la de la repressió”.

Seguda a la Gran Via / LLUÍS FRANCO

Comentaris
To Top