DS MOTOR

Per gaudir, pocs cavalls

D’esquerra a dreta els sabadellencs Agustí Magnet i Jaume Mayol
D’esquerra a dreta els sabadellencs Agustí Magnet i Jaume Mayol / CEDIDA

L’advocat amb 40 anys d’ofici i despatx obert a Sabadell Jaume Mayol i Carol ha entrat en el món dels ral·lis de regularitat i ha fet realitat el somni anhelat de competir pilotant el seu propi vehicle.

Es va iniciar en la competició els anys setanta amb un Seat 127 del seu germà i competint en dos RallySprints sobre terra, organitzats pel Motor Club Barberà. Després d’un parèntesi llarg, dedicat fonamentalment a la família i la seva activitat professional, i d’haver fet de copilot de Josep Llàcer, Agustí Magnet i Francesc Figueres en diferents ral·lis, va debutar com a pilot al Ral·li de Llana del 2019. Albert Sánchez, un referent en la Regularitat Sport i en altres disciplines del motor, era el seu copilot i van acabar primers en la categoria H1. Des d’aleshores i amb els colors del Motor Club Sabadell ha competit en el Ral·li Costa Daurada, en el RallySprint Cerdanya i ara, fa pocs dies, en Ral·li de Lloret de Mar, on es va classificar segon en la categoria H1 de Regularitat RS i el 17 de la classificació general.

Classificar-se per davant de vehicles més potents que el vostre, com ara el Porsche 911 o l’Alpine 1600, amb un Seat 127 és extraordinari…? Sí, va ser un bon resultat, i més encara si tenim en compte que el 127 amb què formem equip amb el meu amic Agustí Magnet i Muntané era la mecànica amb menys cilindrada i potència entre els inscrits. De fet, en alguns punts del recorregut vam patir bastant. De totes maneres, els resultats no ens obsessionen, competim sobretot per tenir una motivació i per passar-ho bé, però tot i així sempre volem fer-ho el millor possible.

Jaume Mayol al volant del Seat 127

Jaume Mayol al volant del Seat 127 / CEDIDA

Què t’ha portat ara als ral·lis de regularitat? Les passions no desapareixen mai. He cobert satisfactòriament les meves etapes vitals, la professional com a advocat i la familiar amb la meva esposa Beth i els dos fills que tenim dels quals em sento molt orgullós, i ara, amb l’impuls d’ella, m’he decidit a fer realitat la il·lusió que tenia i continuar gaudint així de la passió que sento pel motor.

Per què has triat un Seat 127 3P per competir? El 127 que vaig heretar del meu germà ocupava un espai molt gran en el meu record i hi va influir molt. El vaig trobar per Internet, a Camprodon, i amb el meu amic Joan Sabaté, de Talleres TopGearClassics, de Terrassa, el vam anar a buscar amb un remolc. Després, vam comprar una nova carrosseria que no tenia motor i Talleres Covadonga es va cuidar de reparar la xapa i pintar-lo. Sense poder-lo provar, vam participar en la Llana del 2019 i vam quedar els primers de la classe H1!

En tens prou amb un motor de 900 cm3 i 47 cv de potència? Per a aquest tipus de ral·lis de regularitat sport (RS) jo soc dels que recomano cilindrades petites si el que vols és passar-t’ho bé conduint. Amb vehicles més potents, recuperar la mitjana que perds resulta més fàcil, perquè amb un cop de gas ho aconsegueixes. Amb les mecàniques inferiors també cal pilotar.

Per córrer regularitat, cal una preparació especial? No. Només cal tenir un bon nivell al volant, i per copilotar, una experiència bàsica en ral·lis, i si és possible, en proves de regularitat, és clar.

Quin és per tu el secret per competir bé en els ral·lis de regularitat? Els reconeixements previs. Mil·limetrar les medicions de les referències que el dia de la competició haurem d’assolir i respectar, prendre bones notes dels avisos previs dels punts conflictius del recorregut i, evidentment, formar un bon equip amb el teu copilot i disposar del suport tècnic de tallers com ara TopGearClàssics, que sempre està al nostre costat.

T’hi penses dedicar més intensament ara que acabaràs la teva vida professional activa? Sí, si la salut i la Covid m’ho permeten, és clar. De moment, amb l’Agustí, com diuen sempre en el món del futbol, anem ral·li a ral·li.

Comentaris
To Top