Ciutat

El ‘botellón’ amenaça d’enquistar-se a Sabadell

Incivisme botellon Sabadell / Lluís Franco
La Policia Local ha aixecat 13 actes per consum d'alcohol al carrer en l'últim mes / Lluís Franco

L‘incivisme nocturn torna a aixecar polèmica a Sabadell. Després que la Generalitat tanqués l’oci nocturn, ara fa deu dies, el botellón amenaça en convertir-se, de nou, en un problema constant. La Policia Municipal ha aixecat, des del 15 de juny, 13 actes per consum de begudes alcohòliques al carrer, segons fonts municipals. Tal com va passar fa un mes, quan la Policia Municipal i els Mossos van posar en marxa un reforç especial els caps de setmana, aquest problema passa en tot el municipi.

A les queixes dels veïns pel soroll, la brutícia i l’incivisme -algunes de les principals preocupacions de Sabadell-, se’ls hi ha d’afegir les queixes del sector de la restauració, que també en pateix les conseqüències. “La gent està tornant als locals de manera descontrolada. A sobre, la policia està a sobre nostre i ens obliga a dispersar la gent” explica el responsable d’El Llit Bar, el Sergi, molt indignat. El jove culpa al tancament de l’oci nocturn d’aquesta situació, i remarca que des que el van tancar, el botellón ha tornat. Creu que part de la solució passarà per “vacunar-se. Per culpa dels joves estan havent-hi molts rebrots i fins que no es vacuni tothom, no millorarà la situació”.

Al passeig Manresa s’hi acumulen moltes persones un cop tanca la restauració / VICTÒRIA ROVIRA

El Mehmet, treballador del Nazar Restaurante, s’afegeix a la visió del seu veí i explica, molt enfadat, que “la gent està tornant com boja”. Opina que molta gent que fa botellón “estaria de festa”, però que “si no hi ha discoteques obertes o més control a la via pública, la gent seguirà sortint a emborratxar-se i a portar problemes”. Defensa que la restauració no pot triar l’horari de tancament i es queixa que, cada cop més sovint, hi ha persones que increpen els treballadors dels bars per adquirir consumicions, passada l’hora del tancament, per poder seguir bevent al carrer.

Per la seva banda, el Miquel Algersuari, treballador de La Teteria, creu que “pertoca a les autoritats controlar on es fan les festes” i recorda que “la restauració està molt preparada i fa complir les mesures. Aquest problema del botellón no és culpa nostra”.

Un any després, seguim igual

Durant els mesos d’estiu de l’any passat l’escenari era semblant, amb l’oci nocturn tancat i una gran acumulació de gent bevent alcohol al carrer sense cap control. A principis del mes d’agost del 2020 el consum d’alcohol al carrer es va triplicar respecte al mes anterior, augmentant en un 244%.

Amb una situació relativament semblant a la de fa un any, el nou toc de queda nocturn proposat pel Govern podria ser la solució temporal a un problema que, a Sabadell, comença a ser endèmic.

Comentaris
To Top