Ciutat

Farrés es reunirà amb el conseller d’Interior per la nova seu de Bombers

La nova seu dels Bombers de la Generalitat és una assignatura pendent des de fa més d’una dècada. Les instal·lacions de la carretera de Barcelona s’han quedat obsoletes i s’està pendent de definir una ubicació per construir un nou equipament. L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha tancat una reunió amb el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, per abordar la qüestió.

Aquest dijous ambdós han coincidit a la Junta Local de Seguretat. A la cita han assistit responsables dels cossos policials –Guàrdia Civil, Policia Nacional, Mossos i Policia Municipal– i de justícia, entre els quals hi havia el major de la policia catalana, Josep Lluís Trapero.

La nova seu de Bombers està encallada, pendent que l’Ajuntament faci una proposta de nova ubicació, adequada a les necessitats dels bombers. S’han presentat diverses propostes per al nou equipament, però no complien amb els requisits dels Bombers. S’estan estudiant altres opcions.

D’esquerra a dreta: Enric Cervelló, cap de l’Àrea Bàsica Policial de Sabadell; el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero; el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, i l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés / LLUÍS FRANCO

La Junta Local de Seguretat de Sabadell, reunida aquest dijous / LLUÍS FRANCO

Ocupacions i plantacions de marihuana, objectius

Les plantacions de marihuana, el tràfic de drogues i les ocupacions d’habitatges han estat les qüestions principals de la reunió. Entre gener i agost, es van produir 604 usurpacions de propietats particulars a la ciutat, segons els Mossos d’Esquadra. La Policia Municipal va elaborar l’any passat un protocol específic per fer-hi front i ara treballen conjuntament amb els agents de la policia catalana. “Ara anem més coordinats. Hem d’evitar ocupacions, especialment aquelles que porten problemes com el cultiu de marihuana”, exposa Farrés.

Així mateix, s’han abordat els atacs que reben els cossos policials a Sabadell i arreu del país. “Són grans professionals que es mereixen el respecte i el reconeixement de la ciutadania, i així ho expresso jo també”, ha indicat l’alcaldessa després de la reunió. “La sortida de la pandèmia està sent dura”, ha admès. Els delictes contra l’ordre públic s’han duplicat fins a l’agost, amb un centenar de casos arreu de la ciutat.

En el transcurs de la cita, també s’han comentat els darrers incidents greus en matèria de seguretat, com el robatori en una nau de la Zona Hermètica que va acabar en una persecució policial i el ‘botellón’ a trets a Sant Pau de Riu-sec.

Estabilitat delictiva

Entre gener i agost, el nombre de delictes s’ha mantingut estable respecte abans de la pandèmia (2019), amb 7.059 fets (+1,5%). Els robatoris amb força cauen (-4,4%), tot i que s’ha experimentat una pujada important dels furts a l’interior de vehicles (+28,7%), tal com avançava el Diari.

Els bombers de Sabadell: més serveis i menys efectius

Comentaris
To Top