Ciutat

L’expodemista i regidora no adscrita Marta Morell crea un nou partit a Sabadell

La tinenta d’alcaldessa i regidora de l’Ajuntament de Sabadell Marta Morell / LLUÍS FRANCO

Del “sí se puede al “sí se siente”. La segona tinenta d’alcaldessa, l’expodemista Marta Morell, ha creat el seu partit polític: Sentim Sabadell. La formació es va registrar a finals de novembre, setmanes després de ser expulsada oficialment de Podem per unes suposades irregularitats en la confecció de la llista de les darreres eleccions municipals. Actualment, és regidora no adscrita, però manté la responsabilitat política sobre l’àrea de Feminisme, Benestar Animal i Participació al Govern sabadellenc.

Morell té intenció de presentar-se a les eleccions del 2023 desmarcant-se de les sigles de Podem. “No serà más de lo mismo”, assegura en declaracions al Diari. “Ara tocava mirar cap a una altra banda”, deixa clar. Descriu el nou projecte polític com a “municipalista i feminista”, trets que “s’identifiquen” amb la seva manera de governar, segons la regidora.

El partit es troba en una fase molt inicial. És d’hora per poder parlar d’una candidatura oficial i d’una llista. No vol donar noms, però assegura que inicia aquesta nova etapa acompanyada de persones procedents de Podem i independents. “Hi ha gent que està al meu costat des de fa temps, i altres que s’hi han sumat des que estic al Govern”. Pel que fa a la fórmula electoral, deixa la porta oberta a acords preelectorals amb tercers: “En els propers mesos, quan consolidem el partit, haurem de decidir si anem sols o no”. En cap cas seria amb els podemistes.

Una escissió, una reunificació

La creació de Sentim Sabadell marca un nou capítol en les escissions de l’esquerra alternativa. Ramon Vidal –que com Morell va ser secretari general de Podem Sabadell– es va presentar a les darreres eleccions municipals amb les sigles Ara Sabadell. De fet, l’any 2019 hi va haver quatre candidatures procedents del mateix espai polític: a banda de la candidatura de Vidal, En Comú, Podem i 100% Sabadell. En conjunt, van representar 11.791 vots, el 12% dels sufragis, però les escissions van debilitar-los i només Morell va obtenir representació al ple municipal per la mínima (5,2% dels vots). Els comuns en van quedar fora.

Morell és ara regidora no asdcrita / LLUÍS FRANCO

Mentre que la regidora no adscrita fa el seu camí, la resta de l’esquerra alternativa s’ha reunificat: comuns i podemistes es presentaran a la mateixa llista a les eleccions municipals del 2023. Així que, si res no canvia, sembla que Morell competirà contra els seus antics companys de partit. Pel seu compte.

“Ningú em demana que marxi”

Morell va entrar al Govern de Sabadell després d’un acord entre el PSC i Podem per convertir Marta Farrés en la primera alcaldessa de la ciutat. Tant socialistes com Morell consideren que l’acord és vigent, tot i la crisi entre la regidora i Podem. “Apartar-me del Govern hauria estat disparar-me un tret al peu. Ningú de la ciutat em demana que marxi, més enllà de la gent de Podem”, explica Morell, que està “molt satisfeta” de la seva acció de govern, centrada en polítiques feministes i animalistes.

Marta Morell, expulsada de Podem, es queda com a regidora no adscrita a l’Ajuntament de Sabadell

Comentaris
To Top