Ciutat

La Crida per Sabadell posa la lupa en la vinculació entre la fundació de Smatsa i el PSC

La formació assenyala que un dels membres de la llista socialista és el president de la fundació Smatsa

La Crida per Sabadell ha posat en dubte la neutralitat del PSC a l’hora de fiscalitzar Smatsa, empresa de neteja a la ciutat. La formació anticapitalista apunta que continua existint vinculació entre el partit i l’empresa, tal com ha denunciat aquest divendres en una roda de premsa.

L’alcaldable de la Crida, Nani Valero, ha explicat que el passat mes de novembre es va presentar l’Obra Social de Smatsa amb el seu president, l’exregidor socialista Ramon Burgués, que forma part de la llista del PSC a les eleccions del 28 de maig. “Ens sembla un escàndol la decisió del PSC de continuar mantenint aquest vincle actiu i públic, tot i que el contracte i la seva possible vinculació amb el PSC està investigat a la peça 28 del cas Mercuri”, ha assenyalat Valero.

“No som ximples”

La formació ha posat el focus en la gestió del Govern municipal després del cessament del regidor, Jesús Rodríguez, que va denunciar presumptes irregularitats amb l’empresa de neteja i recollida d’escombraries. Alhora, la Crida ha criticat que el PSC hagi presentat una llista “a correcuita” amb l’objectiu de “tapar les ombres de dubtes que destacava el regidor fa unes setmanes”.

“No hem qüestionat mai, i no ho fem ara, qui va a les llistes de cap partit. Però sí que demanem una mica de respecte cap a la ciutadania”, ha expressat l’alcaldable, que ha sentenciat que després de tants anys de PSC a Sabadell “no som ximples”. En la mateixa línia, la regidora Anna Lara ha criticat que el contracte de Smatsa és “un nyap del PSC que Sabadell s’ha menjat durant anys”. I ha lamentat que “cada any costa més diners a la ciutadania”.

La regidora ha recordat que encara hi ha incògnites sobre el possible pagament del sopar de campanya del PSC per una empresa concessionària anys enrere. Lara ha censurat que el grup socialista “no ha fet cap esforç per fer net de la trama del mercuri i reafirma amb la seva llista la relació del seu partit amb l’obra social d’una empresa concessionària”.

El PSC acusa la Crida de “generar problemes on no n’hi ha”

El PSC de Sabadell ha sortit al pas de les acusacions de la Crida i ha destacat la trajectòria de Ramon Burgués al partit, com a exregidor i també president de l’AV de la Roureda i de la FECUS, entre d’altres. “Igual que ells tenen a gent vinculada al Tallaret, i entenem que això no va suposar un tracte de favor quan governaven, tot i que es va arribar a imputar Maties Serracant”, han assenyalat. A més, el grup municipal critica que “la Crida és experta a generar problemes on no n’hi ha, nosaltres treballem per solucionar-los”.

Cas Smatsa: així es va pagar el sopar dels 100.000 euros de Bustos

Comentaris
To Top