Ciutat

La Fundació Impulsa gradua 15 joves de Sabadell

L’entitat ha becat aquest curs un total de 37 estudiants d’FP i per al vinent ha rebut noves 31 noves sol·licituds

[Laura Massallé]

Una quinzena de joves sabadellencs han aconseguit acabar el seus estudis de Formació Professional (FP) i titular-se aquest curs gràcies al suport de la Fundació Impulsa. L’entitat, que va aterrar a la ciutat l’any 2021, ha tancat el seu segon curs a Sabadell havent becat enguany un total de 37 alumnes, 15 dels quals cursaven ja el segon any d’un cicle formatiu i s’han pogut graduar.

“Impulsa ha estat l’empenta que necessitava per tirar endavant en els estudis”

Xifres d’èxit

A la nostra comarca, l’organització també és present a Terrassa, on el curs 2022-23 ha becat i acompanyat un total de 41 joves, dels quals 21 s’han graduat. “A Catalunya només la meitat dels joves que comença a estudiar FP acaba. En canvi, en el cas dels joves ‘impulsers’ acaben gairebé tots”, va destacar aquest dimecres Tània Nadal, ambaixadora de l’entitat a Sabadell, durant l’acte de final de curs al Vallès Occidental que l’organització va celebrar al centre cívic Montserrat Roig de Terrassa. I és que més del 90% dels alumnes que acompanya l’entitat, amb suport econòmic i mentoria, aconsegueixen finalitzar el curs i més del 80%, titular-se.

Nadal va voler valorar que a més de la formació reglada d’FP, els joves s’han pogut formar en diversos aspectes a través de la fundació, han fet més de 450 hores de voluntariat en entitats de la zona i han tingut trobades periòdiques amb els seus mentors, persones amb trajectòria sòlida i vinculació al territori que els acompanyen en el seu creixement professional i humà. “Molts de vosaltres heu hagut d’afrontar problemes personals a casa i és una proesa que hàgiu arribat fins aquí. Estic molt orgullosa de cada un de vosaltres. Enhorabona!”, va indicar l’ambaixadora sabadellenca, que també va agrair la tasca a tots els mentors, un paper que va assegurar “que no té preu”.

En la mateixa línia, Pablo Múgica, director general de Frime, va incidir en la labor de la fundació i totes les persones que en formen part, així com el treball en xarxa que es fa amb l’administració i les empreses i entitats del territori. Múgica va intervenir en l’esdeveniment en nom de Salvador Ramon, president de Frime i ambaixador de la Fundació Impulsa a Terrassa.

En l’acte d’aquest dimecres hi van participar els joves becats de Sabadell i Terrassa, que van rebre el seu diploma. Alhora, la fundació va lliurar també cartes de reconeixement a cada un dels seus mentors en una sessió en què van prendre part diversos representants de l’entitat, de l’Ajuntament de Sabadell i de Terrassa i de les empreses “amigues” d’Impulsa. Tots plegats van poder gaudir d’una activitat sorpresa a mans de l’empresa Kivicom amb molta música i ritme. Alguns dels alumnes becats enguany seguiran un any més vinculats a l’entitat, que, de cara al curs vinent només a Sabadell ha rebut 31 noves sol·licituds de beca.

Comentaris
To Top