Ciutat

La direcció de l’Andreu Castells agafa la baixa en bloc i Inspecció assumeix les funcions

Inspecció d’Educació treballa per configurar un equip directiu provisional format per docents interins de l’escola

Un passadís de l'escola Andreu Castells, a Can Rull / Víctor Castillo

Novetats en el cas de l’escola Andreu Castells. Inspecció d’Educació assumirà les funcions de la direcció del centre, a Can Rull, després que els membres de l’equip directiu hagin agafat la baixa en bloc aquesta setmana. En un contacte informatiu aquest migdia a la biblioteca del centre, la directora dels Serveis Territorials al Vallès Occidental d’Educació, Maite Fons, ha detallat que “s’està treballant per trobar un equip directiu interí format per professionals de l’escola que entomi el lideratge pedagògic i organitzatiu al centre”. Tanmateix, Fons ha recordat que Inspecció està treballant físicament al centre “per mantenir la normalitat a l’escola i l’atenció a l’alumnat” i a l’espera de consolidar aquest nou equip directiu temporal.

La situació ha esclatat després que en les últimes hores famílies de l’escola convoquessin una concentració el pròxim divendres a la tarda a les portes del centre per “exigir la dimissió de l’equip directiu”.

Maite Fons, directora dels Serveis Territorials del Vallès Occidental, aquest matí en un contacte informatiu / Víctor Castillo

Famílies i antics docents contra la direcció

La setmana passada l’Associació de Famílies d’Infants del centre va redactar un comunicat dirigit als Serveis Territorials on mostraven “insatisfacció, preocupació i decepció” amb la gestió del centre educatiu. Concretament, denunciaven que el nivell educatiu de l’escola és baix, una manca de projecte pedagògic i actituds de “menyspreu i despotisme” per part de l’equip de direcció cap a les famílies.

A banda, dos dies després, un grup d’antics docents del centre van signar un comunicat conjunt per mostrar el suport a les demandes de les famílies. Sobre aquesta carta –on els antics mestres asseguraven que “de mitjana han marxat de l’escola deu docents cada curs”–, la directora dels Serveis Territorials ha subratllat que “cal ser molt prudents amb els motius, ja que no sempre un docent es trasllada de centre perquè el projecte no li agrada, potser ho ha fet per proximitat al domicili”. Fons ha afegit, però, que “evidentment se’ls ha d’escoltar i de fet inspecció ja hi ha parlat”.

Famílies de l’Andreu Castells convoquen una protesta i exigeixen la dimissió de la direcció

L’equip directiu es pronuncia

L’equip directiu de l’Andreu Castells ha trencat el silenci. En un comunicat, denuncien que “la causa d’aquesta baixa és l’assetjament públic, i mediàtic, que ha liderat l’AFI (…) com a portaveu de les reclamacions d’algunes famílies”. La direcció assegura en el text que Educació “ha aprovat, curs rere curs” la programació pedagògica que l’equip directiu plantejava per l’escola. “En cap moment ens han mostrat dubtes en relació amb la nostra gestió”, s’afegeix. Per altra banda, l’equip de direcció lamenta “no haver tingut suport” d’Educació “en aquest moment tan greu”.

Comentaris
To Top