Ciutat

El rescat del pàrquing de Doctor Robert s’aprovarà definitivament al ple d’abril

Tot i així, el Govern portarà les discrepàncies amb Saba a la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat perquè emeti una resolució sobre el cost final

Aparcament de la plaça Doctor Robert / LLUÍS FRANCO

El Govern aprovarà definitivament el rescat del pàrquing de la plaça del Doctor Robert a Saba en una votació al ple municipal d’abril, que està previst que se celebri, de forma ordinària, dilluns dia 22. Es preveu que s’aprovi, com a mínim, amb la majoria absoluta que té Marta Farrés. Així ho ha explicat el mateix Govern en una trobada amb periodistes aquest dimecres, abans que es doni a conèixer l’ordre del dia de la sessió plenària.

L’executiu ha desestimat les al·legacions que havia presentat l’empresa concessionària (Saba) sobre el valor de la indemnització que li ha de pagar el consistori per rescindir la concessió abans d’hora, ja que contractualment està lligada fins al febrer de 2029.

Així doncs, l’Ajuntament preveu pagar uns 755.000 euros per recuperar la concessió, uns 300.000 euros menys dels que li demana l’empresa. De totes formes, tal com va avançar el Diari, un cop s’aprovi definitivment el rescat al ple, el Govern portarà el tràmit a la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat perquè emeti una resolució sobre quin ha de ser el cost final. “Ens hauria agradat tenir-ho abans, però les coses també s’han de fer bé”, defensa el regidor Eloi Cortés.

Un cop l’Ajuntament rescindeixi el contracte, podrà licitar una nova concessió perquè la futura empresa concessionària faci les obres d’unió del pàrquing de Doctor Robert amb el dels FGC, dels quals en resultarà l’aparcament del Passeig, amb 500 places. El Govern va pagar 4,8 milions d’euros el 2019 a FGC per quedar-se l’aparcament, i la intenció és que la futura concessionària assumeixi aquest cost més el de l’adequació del pàrquing definitiu.

El Govern treballa amb la intenció que l’inici dels treballs sigui aquest mandat (2023–2027), sense més concreció. La fusió dels dos aparcaments acumula diversos endarreriments per les discrepàncies amb Saba respecte el primer calendari que va traçar l’executiu, que contemplava iniciar les obres a principis de 2023 i que la infraestructura entrés en funcionament el 2024.

FOTOS: L’aparcament del Passeig, un buit de 500 places

Comentaris
To Top