Ciutat

VÍDEO | Comença el reompliment del llac del parc de Catalunya

L’espai es va buidar a començaments del mes d’abril

Després de setmanes amb la pressió veïnal creixent per reomplir el llac del Parc de Catalunya, l’aigua ja torna a ser a l’espai, en un procés que s’allargarà tres o quatre setmanes abans de tornar-lo a veure ple. Segons han confirmat fonts municipals, les obres de reparació ja han finalitzat, aprofitant que el llac s’havia buidat pel decret de sequera de la Generalitat.

“Hem aprofitat per arreglar filtracions que hi havia al llac, que ja s’està reomplint. S’ha començat per la bomba d’aigua, la làmina de dalt i la cascada. En tres o quatre setmanes tornarem a tenir el llac com a refugi climàtic, un espai emblemàtic de la nostra ciutat”, ha declarat aquest divendres l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, en una assemblea de l’Arc Metropolità a Vilanova i la Geltrú, on s’han abordat diferents qüestions de rellevància per a les ciutats.

La manca d’aigua en aquest punt icònic de Sabadell havia generat un gran enrenou a xarxes socials, amb ciutadans reclamant que s’acceleressin les tasques de reompliment. El mes passat, l’aigua va tornar al llac petit. Ara, la mítica cascada torna a rajar, permetent que a poc a poc l’indret recuperi la normalitat.

El llac del parc de Catalunya es va buidar a l’abril per les restriccions de sequera fixades pel Govern català. Després de les darreres pluges, l’executiu ha anunciat que a partir de la setmana que ve la ciutat entrarà en fase d’alerta, un fet que permetrà relaxar encara més les mesures en diferents àmbits.

Fotos de David Chao:

L’aigua torna al llac gran del parc de Catalunya | David Chao

L’aigua torna al llac gran del parc de Catalunya | David Chao

L’aigua torna al llac gran del parc de Catalunya | David Chao

L’aigua torna al llac gran del parc de Catalunya | David Chao

L’aigua torna al llac gran del parc de Catalunya | David Chao

L’aigua torna al llac gran del parc de Catalunya | David Chao

L’aigua torna al llac gran del parc de Catalunya | David Chao

L’aigua torna al llac gran del parc de Catalunya | David Chao

L’aigua torna al llac gran del parc de Catalunya | David Chao

L’aigua torna al llac gran del parc de Catalunya | David Chao

Les restriccions per sequera es relaxaran encara més a Sabadell

Comentaris
To Top