EDITORIAL

Estabilitat davant de tot

Aquesta setmana ha tingut lloc la Fira SBD Pro amb el pretext d’ajuntar les fires d’FP i d’ocupació. La iniciativa ha tingut una bona rebuda entre les empreses i els assistents, ocupadors i futurs ocupats, i no és d’estranyar: era absolutament fonamental generar nous vincles entre les ofertes formatives (i els alumnes) i les demandes d’ocupació (i les empreses). Aquest és un reclam que havien fet tots els agents implicats i també el Diari.

El context també acompanya. Tot i que les previsions macroeconòmiques apunten cap a la incertesa, quan aterrem a Sabadell veiem que el clima empresarial és força estable. Els empresaris de la ciutat fan una valoració positiva de la marxa de negoci, segons la darrera enquesta de Confiança i Clima Empresarial, però al mateix temps recelen sobre l’evolució de l’empresa i l’economia durant aquest any (vegeu pàgina 14).

Sigui com sigui, els empresaris no només es mantenen amb una bona actitud envers la situació econòmica, sinó que l’ocupació aguanta. De fet, l’atur va baixar lleugerament de nou el febrer (-0,2% respecte al mes anterior). Aquesta dada és sens dubte positiva i contribueix a mantenir-nos optimistes. Amb cautela, però.

Comentaris
To Top