Ciutat

Gràcia tindrà un nou passatge a l’entorn de Jean Piaget

Les obres de l’edifici continuen aturades / AINA TORRES

Les obres per crear un nou passatge entre la plaça de Jean Piaget i el carrer de la Reina Elionor ja han començat. El nou espai s’ubicarà darrere l’antiga escola Riu-sec, en obres aturades des de fa més de dos anys per problemes en l’adjudicació, i permetrà oferir un altre vial de pas a la ciutadania.

El projecte compta amb un pressupost de 204.112 euros i està cofinançat pels fons europeus Next Generation. La previsió és que les obres durin quatre mesos i, per tant, estiguin enllestides aproximadament el mes d’agost.

Principalment, es crearà un carrer de plataforma única entre l’antiga escola Riu-sec i l’aparcament destinat a usuaris dels FGC. Es renovarà i plantarà nou arbrat, es crearà una zona de jardí per a la plantació de plantes arbustives i s’instal·laran bancs i papereres per crear espais d’estada i descans.

Obres pendents al districte 5

Aquesta era una de les actuacions pendents de començar al districte 5, on també s’han iniciat les obres de rehabilitació de Sallarès Deu i ja s’ha rehabilitat la Torre de la Serra d’en Camaró. L’obra més destacada i que també ha començat és el Portal Sud, amb una inversió prevista de prop de 6,7 milions d’euros, cofinançats per la Diputació de Barcelona.

Pendents de l’oficina d’entitats

L’octubre del 2020 es van aturar les obres de rehabilitació de l’antiga escola Riu-sec, que l’Ajuntament vol convertir en l’Oficina d’Entitats i Voluntariat de Sabadell. Aquesta va ser la primera gran obra que va quedar aturada per la pandèmia ja que, segons l’Ajuntament, l’empresa adjudicatària reclamava un increment del pressupost superior al 28% que el consistori no va acceptar.

Actualment, i després de licitar-se dues vegades, les obres no s’han pogut adjudicar definitivament. El Govern estudia ara com modificar el projecte per aconseguir-ho. Inicialment, les obres havien d’estar acabades el primer trimestre de 2021.

Comentaris
To Top